Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tanácskozás a tehetséggondozásról Győrben

Tehetséggondozás, pályaorientáció a kisgyermekkortól a munkaerőpiacig címmel tartanak tehetségnapot november 12-én és 13-án Győrben.

A program része az a neveléstudományi konferencia, amelyen – többek között – Hoffmann Rózsa államtitkár a közoktatási rendszer megújításáról, Csermely Péter a Kárpát-medencei tehetséghálózatokról, Polonkai Mária az iskolai tehetséggondozás kritikus pontjairól tart előadást, illetve bemutatkoznak a város fiatal tehetségei is. A rendezvényhez tizennégy győri iskolában Géniusz-továbbképzés is kapcsolódik, ahol a résztvevők pedagógiai és módszertani segítséget kapnak tehetséggondozó munkájukhoz.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a szervező Magyar Géniusz Program és a megyeszékhely közös törekvése – ezt szolgálja a pénteki-szombati program is – a tehetségbarát környezet megteremtése, vagyis az, hogy az intézményi és civil kezdeményezéssel létrejött tehetségpontok, a helyi közösségek, a munkaerőpiac, a felsőoktatási intézmények segítsék az ígéretes diákok pályairányultságát, támogassák és kövessék életpályájuk alakulását. Ebben Győr országosan élenjár, hiszen tizennégy tehetségpont működik a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanegy betörés, tizenkét gyanúsított

Összesen 61 rendbeli betörést bizonyítottak rá 12 gyanúsított rosszfiúra a győri nyomozók, közülük egy budapesti, a többi Győrben és környékén él. Tovább olvasom