Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Támogatott takarékosság

Százöt győri család az idei téltől csökkentett fűtési számlára számíthat. A Győri Építők Százöt Lakásszövetkezet otthonaiban a régi, korszerűtlen nyílászárók jól záródó műanyag szerkezetekre való cseréje több mint ötvenhatmillió forintba került.  
Új ablakok a panelházon
A jól szigetelő és egyáltalán nem mellékesen az utcai zajokat is kiszűrő ablakokkal jelentősen lehet csökkenteni a fűtési számlát. A nyílászárók cseréjét a Győri Ablakcentrum Kft. végezte, s a beruházást a Széchenyi-program, továbbá Győr városának támogatásával valósították meg. Így az állam és Győr városa is 18,7 – 18,7 millió forintot vállalt a költségekből.
A megyeszékhelyen az Erfurt utca 12. és 14. számú társasházakban 20 – 20 lakás nyílászáróit cserélték ki az előbbivel megegyező módon. Ez utóbbiak egyenként tizenegymillió forintos költségéhez a Széchenyi-tervből 3,6 – 3,6 millió forint költséget térít meg az állam és ugyanilyen összeggel járult hozzá az ablakcserékhez Győr városa is. A Bartók Béla úton lévő 105 lakásban elvégzett nyílászárócseréről tegnap délelőtt megemlékeztek a pályázati támogatók és a beruházó cég.
Juhász István, a Gazdasági Minisztérium lakáspolitikai főosztályának vezetője a győri önkormányzat pályázatait példaértékűnek ítélte. Prohászka Rajmund, az Ablakcentrum kft. ügyvezetője elmondta a Kisalföldnek, eddig a Széchenyi-terv támogatásával 180 lakás energiatakarékos ablakcseréjét végezte a társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti felvételi

A győri Harmónia Művészeti Iskola felvételit hirdet zene tagozatára, táncművészeti szakára, valamint… Tovább olvasom