Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Támogatói fal és kitüntetések a Petz-kórházban

Átadták a kórházat támogatók falát, köszöntötték a kiváló dolgozókat és kitüntetetteket, s elköszöntek a kórházat eddig vezető főigazgatótól – a Petz-kórház Semmelweis-napi ünnepségét pénteken tartották.

A kórházi dolgozók egyik legrangosabb ünnepe a Semmelweis-nap, ez alkalomból avatták fel a Petz-kórházban a támogatók falát. Dr. Varga Gábor főigazgató a szalagátvágás előtt elmondta, az elmúlt évben mintegy 200–230 millió forint jutott a kórháznak adományokból, a támogatók falán pedig 65 olyan cég és magánszemély szerepel, akik az elmúlt években a legnagyobb összegeket adták: a gyémánt fokozatú adományozók 10 millió forint fölött jótékonykodtak, az arany fokozatúak 1-től 10 millió forintig, az ezüst fokozatúak 100 ezertől 1 millióig, a bronz fokozatúak pedig 100 ezer forintig adtak. A támogatói falon évente frissítik mostantól az adományozók nevét.

Semmelweis-napon adják át hagyományosan a kórház rangos díjait is, az idei kitüntetettek: Nyári László-nívódíjat kapott dr. Feller Gábor osztályvezető főorvos, Póczik Lajosné segédasszisztens és Holecska Kálmánné megbízott gazdasági osztályvezető. Kiváló munkatárs díjat kapott az orvosoknál dr. Badin Ágnes, dr. Greffné dr. Balogh Ilona, dr. Tömböl Ferenc, dr. Niederland Tamás és dr. Drozgyik Csaba. Az ápolóknál Józsa Tivadarné, Bakonyi Tamásné, Welleschützné Bella Anikó, Mészáros Jánosné, Simonné Németh Éva, Sölétormosné Baumann Kinga, Kissné Tarró Edina, Jáger István, Németh Lajos és Tar Gábor. A gazdasági-műszaki területen pedig Farkasné Fehér Éva, Kertész Zoltánné és Péntek Rita.

A támogatók falának átadásán részt vett a gyémánt támogatóként jegyzett győri önkormányzat nevében Borkai Zsolt polgármester, s természetesen a főigazgató, dr. Varga Gábor. Fotó: H. Baranyai Edina
A támogatók falának átadásán részt vett a gyémánt támogatóként jegyzett győri önkormányzat nevében Borkai Zsolt polgármester, s természetesen a főigazgató, dr. Varga Gábor. Fotó: H. Baranyai Edina

Főorvosi kinevezésben részesült továbbá dr. Fi Zsolt a kardiológiai osztályon, adjunktusiban dr. Vándor Balázs a kézsebészetről, alorvosiban pedig dr. Székely Ildikó (pulmonológia) és dr. Jámbor Gergely (traumatológia).

Az elmúlt évben 200–230 millió forint jutott a kórháznak adományokból, a támogatók falán pedig 65 olyan cég és magánszemély szerepel, akik az elmúlt években a legnagyobb összegeket adták.
A Patkós Imre-emlékérmet idén dr. Szabó Pál traumatológus főorvos vehette át, aki nyugállományba vonult ugyan, de ma is igazságügyi orvos szakértőként dolgozik, neve pedig összeforrt a Híd utcai rehabilitációs osztály megalapításával. Szabó főorvos évtizedekig volt kollégája a kitüntetés névadójának, dr. Patkós Imrének: ˝Elsősorban a szerénységet és a pontosságot tanulhattuk meg tőle. Baleseti sebészként – jó értelemben – irigylem a mai kollégákat, akik a modern technikát is használhatják. Természetesen a mi időnkben is mindent megtettünk a betegekért – a saját eszközeinkkel. Patkós főorvos ezt már nem érhette meg, de különleges öröm számomra a róla elnevezett díjat átvenni˝ – mondta a kitüntetett.

Az ünnepség végén búcsúztatták a leköszönő dr. Varga Gábor főigazgatót, akit dr. Tamás László János vált július 1-jétől.

Fotók: Polgár SÁndor (tudósító)

Olvasóink írták

 • 6. fióka 2010. július 01. 09:41
  „tökéletesen tükrözi a kormány egészségügyi stratégiáját,hogy állami pénzből nem képessek fentartani az alapvető szükségletet illetve nem is akarja ,jövedelmezőbb ha ezt is magánkézbe viszik át mert a cél ez a paraszt meg dögöljön majd meg mert nincs pénze.”
 • 5. igazszó 2010. június 26. 23:46
  „Az adományokró, támogatói pénzekkel már eltudnak számolni.... még minig nem!”
 • 4. igazszó 2010. június 26. 22:55
  „Imaszönyeget a fal alá!”
 • 3. michaela76 2010. június 26. 10:33
  „Kitüntetések az igen.De ellátásról senki nem beszél.Múlt pénteken bevitt engem mentő a korházba,és más nap közölték velem,hogy mivel ambuláns beteg vagyok,nem kapom kaját,és hétfőig ott kellet maradnom,csak azt nem tudom ha valaki egyedül van hogyan tudja megoldani!?”
 • 2. Gab2000 2010. június 25. 21:05
  „Na szóval ez eléggé kicsire sikeredet vagy mert mindent kezeltet fel kellene oda írni mert az is támogatja a kórházat jajaj hülye vagyok paraszolvenciával támogatja az ott dolgozó orvosokat, akik természetesen nem kapnak semmit és így nem is adakoznak a munkahelyükön

  Lassan olyan lesz mint a sport ott is így osztogatják a fokozatot.”
 • 1. háté 2010. június 25. 20:01
  „Mint a kommunista időkben: --dicsőségtábla!--két komcsival.
  Magyar-siratófal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelmi fotópályázat

A regionális hulladékgazdálkodási társulás most a fiatalabb generációt szólítja meg, középiskolások… Tovább olvasom