Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Támogatás kell a wellnesshotelhez

A pályázati támogatástól teszi függővé, épít-e wellnesshotelt Győr Abda felé eső határában Dobrádi Kálmán. A termálvíz adott, a tervek 2007-ben elkészültek.


Lassan négy éve írtunk róla: négycsillagos wellnesshotel, egészség- és szabadidőközpont építését tervezi Dobrádi Kálmán, a Dobrádi-Mohos Kft. tulajdonos ügyvezetője. A cég telephelye Győrben a Bécsi úton van, ahol kereskedelmi központot működtet: ingatlant ad bérbe vagy két tucat vállalkozásnak, autókereskedésnek, virág-nagykereskedésnek, autószerelő műhelynek... A szomszédos, Abdához közelebbi, az 1-es főúttól a Rábcáig húzódó területen valósulna meg a beruházás.

Négy éve termálkutat is fúrtak, 1450 méter mélyből tört fel a kiváló termálvíz. Az elmúlt években mégsem történt érdemi előrelépés, noha a tervek már 2007-ben elkészültek.

Dobrádi Kálmán a wellness-szálló látványtervével. Vajon mikor lesz belőle valóság? Fotó: Bertleff András
Dobrádi Kálmán a wellness-szálló látványtervével. Vajon mikor lesz belőle valóság? Fotó: Bertleff András

˝A Gyurcsány Ferenc vezette szocialisták négy éve azt ígérték, hogy a wellnessfejlesztések kiemelt hangsúlyt kapnak. Ezt sem tartották be. Hiába kerestem meg többeket, így a regionális fejlesztési tanácsot is, úgy éreztem, Győr-Moson-Sopron megyének erre nincsen pénze. Azt mondták, legfeljebb 250 millió forint európai uniós támogatást kaphatok, ami eltörpül az öt-hat milliárd forintos összköltséghez képest. Remélem, a Fidesz-kormányzat alatt változik a helyzet˝ – magyarázta portálunknak az ügyvezető.

Elmondta, akkor vágna bele a 21 ezer négyzetméteres, 168 szobás hotelből, konferenciatermekből, további 80 apartmanból álló épületkomplexum felépítésébe, ha a pályázati támogatás aránya 25–35 százalék körül lenne.

 A leendő hotel terve egy másik perspektívában.
A leendő hotel terve egy másik perspektívában.

Emellett, jegyezte meg Dobrádi Kálmán, a gyors, színvonalas kivitelezéshez egy – lehetőleg hazai – tőkéstársat is szívesen bevonna. Szerinte Győr mellőzése azért is érthetetlen, mert például Szeged, Debrecen vagy Hajdúszoboszló milliárdokat kapott turisztikai célra az uniós keretből.

A kisalföldi megyeszékhely lemaradása egyre nő ezen a téren, amit mutat, hogy csak Sárváron két wellness-szálloda épült fel 2006 óta. Dobrádi Kálmánban mindez kérdést vet fel: ˝Győr turistamegtartó ereje jelenleg egy-két nap. Ezt lehetne növelni azzal, ha lenne megfelelő színvonalú wellnesshotel. Jelenleg azonban nincs, holott a kiváló termálvíz adott hozzá. Nem értem, a város miért nem fektet erre a területre nagyobb hangsúlyt?˝ 

Olvasóink írták

 • 10. janika 2010. július 23. 09:14
  „Ugyan, már senki sem mondotta, hogy azonnal pusztultak ki a halak a régi Rábca medrében. De, ha kicsinyenként történik a pusztítás, akkor nincsenek felelősek e rendszerben semmiféle téren. Ez itt Magyarország! Persze Te nyugodtan fogyaszthatod érten nem hiszem, hogy kár lenne.”
 • 9. Agent 2010. július 22. 20:41
  „Tehát a halak a legtöbb termálvízben azonnal megdöglenének.”
 • 8. Agent 2010. július 22. 20:40
  „7.
  "Ettől a víztől pusztultak ki a halak.Llehet, hogy az embereket is ki akarják irtani?"

  téged sem az eszedért rabolnának el, pl. holt tenger, tömény sóoldat, kedvelt fürdőhely, de ha ugye azonnal megdöglene benne, ahogyan a legtöbb termálvízben is.”
 • 7. janika 2010. július 22. 17:03
  „Hát úgy negyven éve folyik a régi Rábca medrébe a termálviz! Valamikor halas tó volt! Ettől a víztől pusztultak ki a halak.Llehet, hogy az embereket is ki akarják irtani?”
 • 6. gyugyu1 2010. július 22. 13:11
  „amikor elkezdte a területet rendezni megjelentek a tervei ,megjelentek az apeh ellenőrök is vagyonosodási vizsgálatra de nem találtak fogást a dobrádin !! most mikor ujra foglalkoztatja a gondolat majd az egyesitett apeh-finánc "művek jelennek meg ??? !!”
 • 5. pitkin 2010. július 21. 16:04
  „Tabornoknak igaza van! Szégyen, hogy a vizek városában nincs egy normális szinvonalú 50m-es medence! Zotyának is igaza van: több milliárdos EU támogatással persze, hogy megéri! Csak kinek kell a wellness hotel az EU-nak, vagy Dobrádinak? Azért úgy vélem ne keverjük össze a "híres" győri gyógyvizet a sárvárival.

  Lehet, hogy a város is jobban járt volna egy darab komoly vízi centrummal (amely magában foglal egy élményfürdőt és egy normális uszodát is), mint egy gagyi élményfürdővel (mely mellé természetesen épült a tulajnak egy luxus háza is)

  MI van a Marcal 2-re tervezett uszodával?”
 • 4. Tabornok 2010. július 21. 14:37
  „"Emlékezzünk a győri uszodára, és termálra!"
  Már nagyon szeretnék egy 50 m-es győri uszodára emlékezni!”
 • 3. Zotya13 2010. július 21. 13:43
  „Saját pénzből nem futja?
  És tessék mondani?
  Ha már adnak bele,(EU pályázat,STB ) akkor kedvezmény lenne a győrieknek és környékbelieknek?
  Szerintem nem.
  Emlékezzünk a győri uszodára, és termálra!”
 • 2. pitkin 2010. július 21. 09:29
  „Wellnesshotel az 1-es út mellett???? Ez aztán remek ötlet, jól lehet pihenni és a sok vendég is nap mint nap figyelheti a Győrbe ingázók vonulását.
  Hozzá teszem, hogy Dobrádi úr ötletekben egyáltalán nem szegény. Akart ő már bevásárló központot is ide építeni, de a Duna center komolyabb volt. Szerintem ez is hasonlóképpen fog megvalósulni.”
 • 1. ombi 2010. július 20. 21:31
  „Abda 2007-es rendezési tervében az 1-es út Mosoni-Duna felőli oldalán jelölik annak a kerékpárútnak a nyomvonalát, ami ha elkészül, lehetővé teszi, hogy két, egymással határos település között kerékpárral is lehessen közlekedni.
  Ugyanerre az oldalra tervezi Dobrádi úr a szállodáját, amit a látványterven meg is nézhetünk. Ha az alsó kép előterében az 1-es út (mi más is?) látható, felteszem a kérdést: megint csak ígéret marad a kerékpárút? Mert a képen nem látható ilyesmi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszlopokat döntött ki az ütközés során egy autós Győrben

Könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet az az autós, aki oszlopokat döntött ki Győrben a Szent… Tovább olvasom