Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Támadók: kifosztottak, megfélemlítettek egy pázmándfalui férfit

Pár ezer forintért egy slagba húzott lánccal vertek agyba-főbe egy pázmándfalui férfit, aki a bántalmazástól súlyos sérüléseket szenvedett.

A Pannonhalmi Rendőrőrsön 2013. október 24-én délelőtt tett feljelentést a sértett arról, hogy pázmándfalui otthonában kirabolták. A középkorú férfi ugyan megnevezte támadóját, akiről rövid idő alatt bebizonyosodott hogy nem ő, hanem testvére, a 26 éves J. Tibor követte el a bűncselekményt.

Pár ezer forintért egy slagba húzott lánccal verte agyba-főbe áldozatát, aki a bántalmazástól súlyos sérüléseket szenvedett. A pannonhalmi nyomozók a bejelentést követő három órán belül elfogták a rablással megalapozottan gyanúsítható férfit.

Fotó: rendőrség
Fotó: rendőrség


A rendőri vizsgálat megállapította, hogy J. Tibor korábban már próbált áldozatától pénzt kölcsönkérni, aki megtagadta tőle a kérést. Ezért a gyanúsított besurrant a férfi házába és több százezer forintot lopott el tőle.

A brutálisan helybenhagyott sértettnek nem ez volt az első „találkozása" a pázmándfalui testvérpárral.

2013. nyarán, otthonában támadtak rá, mikor a férfi már aludt. Lefogták a védtelen öreget, lábát egy szíjjal próbálták összekötözni. Ellenállását verés követte, kenyérvágó kését a nyakához tartva követelték tőle otthon tartott készpénzét. Házát teljesen felforgatták, ahol egy-két ezer forintot találtak, mellette mobiltelefonokat és egy nagydarab szalonnát is elvittek tőle. A sértett félelmében nem mert feljelentést tenni kifosztói ellen.

Fotó: rendőrség
Fotó: rendőrség


A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 26 éves J. Tibornak a 23 éves J. Arnold és a 24 éves répceszemerei E. István segédkezett az idős férfi kirablásában. J. Arnoldot 2013. november 20-án, E. Istvánt november 27-én fogták el a pannonhalmi nyomozók.

A három gyanúsított a rendőrségen részletes, beismerő vallomást tett. Ellenük felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett és súlyos testi sértés kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a Pannonhalmi Rendőrőrs.

J. Tibor és J. Arnold előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság elrendelte, E. István előzetes letartóztatásáról 2013. november 29-én döntött a bíróság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: Szerepet nem osztok ki

Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője csütörtöki győri látogatásakor adott interjút a Kisalföldnek; szinte napra pontosan fél évvel egy korábbi, hasonló beszélgetés után. Tovább olvasom