Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Találkozz a tudóssal Győrben!

Győrben vendégeskedett a "Meet the Scientist" program, amely a világon elsőként Magyarországon indult el. A kezdeményezés célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a magyar középiskolások körében.

Az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége és Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon indította el a "Meet the Scientist" programot tavaly szeptemberben.

Az első fél esztendőben négy fővárosi és hat vidéki iskolában tartanak korábbi Fulbright- ösztöndíjasok előadást.

A helyszínek sorában Győr ötödikként szerepelt: László János, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kutatásszervezési Intézetének kutatója, korábbi Fulbright-ösztöndíjas tartott előadást a minap a Révai Miklós Gimnáziumban.

Az érettségi előtt álló diákok többek között azt is megtudhatták, hogy valóban hatásos-e a mágneses karperec.

"Amikor olyan statisztikák jelennek meg, hogy nyolcszáz fizikatanár megy nyugdíjba, de csak nyolcat tudnak a helyükre kibocsátani, akkor növelni kell a természettudományi irányultságú gyerekek számát" – mondta Budavári László.

A Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója hozzátette: a szövetség fontosnak tartja ezt, ezért csatlakozott a programhoz.

asd
László János, az MTA Kutatásszervezési Intézetének kutatója, korábbi Fulbright-ösztöndíjas tartott előadást a Révai Miklós Gimnázium diákjainak a "Meet the Scientist" program keretében. Fotó: H. B. E.


A rendezvényen részt vett a Fulbright Bizottság igazgatója is. Brückner Huba szerint az az előadói gárda, amely volt Fulbright-ösztöndíjasokból áll, nagyon jó szellemi erőforrást jelent a műszaki és természettudományok népszerűsítéséhez.

"Azt gondolom, példaértékű, hogy olyan emberek találkoznak fiatalokkal, akik a maguk területén kiváló szakemberek, nemzetközi, amerikai háttérrel.

Szerintem nemcsak egy témát tudnak bemutatni az előadók nagyon érdekesen és figyelemfelkeltően, hanem példaképek is a diákok számára.

Arra is motiválhatják a fiatalokat, hogy legyenek fogékonyak a tudományok iránt, hogy legyen vonzó számukra a tudós-kutató életforma" – nyilatkozta.

Az első fél évben négy fővárosi és hat vidéki iskolában tartanak korábbi Fulbright-ösztöndíjasok előadást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás után: jövő héten elhelyezik a családokat

A Szarvas utcai gázrobbanásban érintett családok elhelyezésére várhatóan a jövő hét folyamán kerül… Tovább olvasom