Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Takarékos győri büdzsé

A takarékosság jegyében készül el Győr 2003-as költségvetése – vált biztossá a csütörtöki városi közgyűlésen. A képviselők elfogadták a büdzsé koncepcióját.

Jövőre 50 millió forint jut a Mosoni-Duna rehabilitációjának tervezésére, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság 100 millió forintos emelődarut kap, a normatívák felemeléséből további több száz millió forint kerül Győrbe, a Belügyminisztérium 589 panellakás felújításához 81,5 millió, 117 telek kialakításához 70 millió forintot ad – ezekről a legfrissebb fejleményekről számolt be Balogh József a csütörtöki győri közgyűlésen
a költségvetési koncepció tárgyalása előtt. A polgármester bejelentette: megállapodott Jánosi György sportminiszterrel, hogy február végéig tisztázzák az ETO-stadion felújításának műszaki és pénzügyi kérdéseit, valamint a határidőket.

Beszerzési moratórium

A testület végül hosszas vita után, kisebb módosításokkal fogadta el az előterjesztést. Eszerint a város továbbra is biztosítani kívánja a határozott idejű keresetkiegészítést, a címadományozást és a kiemelkedő munkát végzők illetménykiegészítését. Az intézményeknél a legalább fél éve üres álláshelyeket zárolják, és beszerzési moratóriumot rendelnek el 2003. szeptember 1-jéig. A takarékosság jegyében felülvizsgálják az ellátott feladatokat. Az intézmények által benyújtott pályázatok előtt ki kell kérni a polgármester véleményét. A megyeszékhely jövőre a szennyvíztisztító továbbépítésén kívül új beruházást nem indít, emellett törekszik arra, hogy a költségvetés hiánya lehetőleg másfél milliárd forint alatt maradjon, de semmiképpen se lépje túl a hárommilliárd forintot.
A képviselők áldásukat adták arra, hogy Pinnyéden településrészi önkormányzat alakuljon. A közgyűlés ugyanakkor azt nem szavazta meg, hogy ilyen szervezet Újvárosban is felálljon.

Hogyan szavazott?

Az ülésen Füke Géza fideszes képviselő írásbeli kérdést intézett Balogh Józsefhez, azt tudakolva, hogyan szavazott a parlamentben az általános forgalmi adóról szóló törvény módosításakor. (A jogszabályváltozás több termék és szolgáltatás áfatartalmát 12-ről 25 százalékra növelte.) A polgármester válaszában közölte: megszavazta a törvénymódosítást. „A csatlakozás az Európai Unióhoz jogharmonizációs kötelezettséget is jelent, ennek érdekében jártam el" – tette hozzá, megjegyezve, hogy az áfaszabályokat is közelíteni kell az uniós normákhoz.

Pro Urbe: növelni a bevételt

A közgyűlés a helyi busztarifák emelésén túl a Kisalföld Volán Rt. támogatásáról is döntött. A Pro Urbe-frakció a működési támogatás megvalósítását további tanuló- és nyugdíjasbérletek megvásárlásával javasolta" – közölte lapunkkal Bárány István. A frakcióvezető szerint az ezek után járó állami árkiegészítés tovább növelné a társaság bevételét.
A politikus hangsúlyozta: a testület a költségvetési koncepció tárgyalásakor támogatta egy 45 millió forintos infrastrukturális alap létrehozását, amellyel a kisvállalkozókat támogatnák, őket ugyanis hátrányosan érinti a helyiadó-rendeletek változása.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb heves vita az egyetemi csarnokról

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén tovább folytatódott az egyetemi csarnok építése körül az elmúlt… Tovább olvasom