Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Táji értékei őrzéséért díjat kapott Mosonmagyaróvár és Kunsziget

Értékgazdag települési címet nyert Mosonmagyaróvár, Kunsziget is díjat kapott.
A Tájérték Katasztert (TÉKA) gondozó konzorcium pályázati felhívásán a 10 ezer fő feletti települések között Mosonmagyaróvárnak ítélte a szakmai zsűri az első díjat.

A 10 ezer fő alatti települések versenyén Kunsziget második díjat kapott a zsűritől, Dunakiliti pedig oklevelet kapott pályázatárt.

A közönségszavazásban kategóriáját Mosonmagyaróvár és Kunsziget is megnyerte. A díjakat csütörtökön adták át Budapesten.

Az indoklás szerint Mosonmagyaóvár város önkormányzata felismerte, hogy szükség van egy olyan programra, melynek segítségével erősíteni lehet a mosonmagyaróváriak városukhoz való kötődését. Példaértékű a 10 identitás elem, az un. ’óváricum’ megalkotása. A település – kategóriájában- közönségdíjat is kapott: a közönségszavazáson összesítésben harmadik lett a 32 település között.

Kunsziget számos díjjal büszkélkedik már. A településen kiemelkedő a helyi közösségek együttműködése. A község értékőrző és -teremtő programjában bemutatja, hogy a település valóban kiemelten kezeli a táji értékeket. Kunsziget kategóriájában közönségdíjat is kapott. A közönségszavazáson összesítésben a 32 település között második lett.

A településekről a beküldött szakmai anyagok alapján döntöttek, amely tartalmazott egy videóanyagot is - ez a videóanyag vett részt a közönségszavazáson.

Mosonmagyaróvár bemutatkozó anyagát itt tekinthetik meg >>

Kunsziget bemutatkozó anyagát itt nézhetik meg >>

Dunakiliti bemutatkozó anyagát itt láthatják >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelem: Országos verseny, megyei siker

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Zánkán rendezte meg az Ifjúsági Katasztrófavédelmi… Tovább olvasom