Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tájfutó eredt a rabló után

Győr - Egészen addig a házig követte egy rablás gyanúsítottját a győri Tőzsér András, amelyikben végül a rendőrség elfogta az egyik péküzlet eladójára támadó férfit. A fiatalember az üldözés során telefonon tájékoztatta a rendőrség ügyeletét, hogy merre járnak.

Késsel fenyegette meg a Bartók Béla úti péküzlet eladóját egy férfi egyik este hat óra körül. A tettes felszólította a boltban egyedül tartózkodó nőt, hogy adja át a bevételt. Az eladó teljesítette a támadó kérését, aki a pulton lévő kulcsokat és egy mobiltelefont is elrakott, majd távozott.

A pékség tulajdonosának húga, Kis Melinda volt a rablás idején az üzletben. Az eset  után tegnap kezdett dolgozni, s mint lapunknak elmondta, még nem tudta túltenni magát a történteken.

Kis Melinda még nem tudta túltenni magát a történteken. Hálás a segítségére siető Tőzsér Andrásnak, akinek a győri kapitány emlékérmet és oklevelet adományozott. Fotó: B. A.
Kis Melinda még nem tudta túltenni magát a történteken. Hálás a segítségére siető Tőzsér Andrásnak, akinek a győri kapitány emlékérmet és oklevelet adományozott. Fotó: B. A.

– Bennem van a félelem, minden ajtókattanásra összerezdülök még most, világosban is. Azt figyelem, ki jön be. Sok ilyenről hall az ember, de más átélni, mint olvasni róla. Nem számítottam rá még akkor sem, amikor bejött a férfi. Csuklya és sál volt rajta, csak a szemét láttam. Épp viccelődni akartam, hogy ennyire hideg van, hogy így be kell öltözni, de már a derekamnak is nyomta a kést és a bevételt követelte – emlékezett vissza Kis Melinda.

Tőzsér András
Tőzsér András

A támadó a mobiltelefont és az üzlet kulcsát is kérte, de az eladónak volt annyi lélekjelenléte, hogy rossz kulcsot adott, nehogy be tudja zárni a férfi. Aki először nem hitte el, hogy csak annyi a pénz, amit odaadott neki a hölgy, majd fogta az üzlet telefonját is, kiment az utcára, s próbálta a kulccsal ráfordítani a zárat, ami persze nem sikerült neki.

– Amikor elment, utánafutottam és segítségért kiáltottam, de nem segített senki... Szerencsére akkor ért haza a házban lakó fiatalember és ő eredt a támadó után. Egyedül benne volt annyi, hogy segíteni kell – jegyezte meg Kis Melinda.

Olvasóink írták

 • 5. elemér 2009. január 29. 19:03
  „Elég buta rabló volt és megérdemelte hogy elkapják. Nem ártana valami biztonsági kamera az üzletben.”
 • 4. Zsoltika 2009. január 29. 11:03
  „Hát meg van a megoldás!
  Mi lenne ha a rendőrség költségeit csökkentendő elvennék tőlük a rendőrautókat, és az állományba tájfutókat, meg extrém mountain bike-osokat vennék fel. Ha az esetből indulunk ki, akkor a hatékonyság is nőne, és a költségek is csökkennének.”
 • 3. Judytka 2009. január 29. 09:46
  „Bravó,sok ilyen ember kéne,mint Tőzsér András!”
 • 2. matriné 2009. január 29. 06:22
  „Úgy a jó a rendőrségünknek, ha már valaki elkapja a tolvajt helyettük, míg Ők ücsörögnek a jó meleg irodájukba.
  Lehet, hogy ezért követelik az ellenzéktől is a megoldást az országún kifosztói, tolvajai elfogását? Hátha ott is van egy-két tájfutó?”
 • 1. buggyant 2009. január 29. 06:04
  „Bravo Tőzsér András!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnapos a rekorder alkotó, a 105 éves Gallai Rezső

Győr - Hétvégén barátai, ismerősei, ezekben a napokban pedig családtagjai mellett munkatársai, a… Tovább olvasom