Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Tájékoztató a gázfogyasztás 2008. évi támogatásáról

A lakossági terhek enyhítését célzó gázár- és távhő támogatási rendszer 2008. évben az ideihez képest néhány ponton módosul. A jogosultsági feltételek lényegében változatlanok maradnak, így jövőre is várhatóan a háztartások 60%-a részesül támogatásban.

Továbbra is a háztartás egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme alapján lesznek jogosultak a családok a támogatásra. A jövedelmi kategóriák nem módosulnak, azonban attól függően, hogy a kérelmet mikor nyújtják be - a nyugdíjminimum emelkedésével egyidejűleg - változnak a sávhatárok, amelyet a mellékelt táblázat mutat be.

A Magyar Államkincstár mindazok részére, akik az idén támogatásban részesülnek, 2007. november 20-ig eljuttatja a 2008. évi igénylőlapot. Az igénylőlap hozzáférhető a kincstár ügyfélszolgálati irodáiban, illetve letölthető INNEN: http://www.szmm.gov.hu/download.php?ctag=download&docID=14886.

A kérelmet a kincstár lakóhely szerint illetékes szervéhez kell benyújtani. Azok, akik 2007. december 31-éig benyújtják az igényüket, 2008. január 1-jétől megkapják a támogatást. Ha a kérelem benyújtására január 1-je után kerül sor, akkor a támogatás a kérelem benyújtását követő hónaptól jár.

A kérelemhez most sem kell jövedelem-igazolásokat mellékelni, csupán nyilatkozatot kell kitölteni a jövedelmekről. Fontos változás azonban a kitöltendő igénylőlapon, hogy a háztartás minden egyes tagjának adóazonosító jelét fel kell tüntetni. Akinek pedig nincs adóazonosító jele (pl.: gyermekek), ott a "nincs" szót kell szerepeltetni. A beadott igénylések fokozottabb ellenőrzésére, visszaélés esetén, szigorúbb szankciókra lehet számítani.

A támogatás mértéke az első két jövedelmi kategóriában az ideivel azonos marad, a két magasabb jövedelmi kategóriában pedig mérséklődik. Változást jelent továbbá az is, hogy az átlagfogyasztást figyelembe véve (1500-1600 m3 /év) évi 3000 m3 helyett 2000 m3 a támogatott gáz mennyisége. A nagycsaládosok esetében a csökkenés ennél kisebb mértékű, mert 5000 m3 helyett 4000 m3 -ig vehetik igénybe a támogatást.

A gázfogyasztás és távhőfelhasználás 2008. évi szociális támogatása jövedelmi kategóriánként

Kattintson a képre >>


Forrás: http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=13591&articleID=32469&ctag=articlelist&iid=1

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 méteres kalács a győri sétálóutcán

Győr - Ilyet még nem látott a Baross út, de a hazafelé tartók és a bevásárlókörúton járók sem! A… Tovább olvasom