Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tagtoborzásba kezd a győri Fidelitas

Interjú - A Fidelitas győri szervezetének elnöke szerint a fiatalokat érdekli és foglalkoztatja is a politika, de nehéz aktivizálni őket. A győri szervezet taglétszáma a tavalyi adatokhoz képest húsz százalékkal nőtt, és ilyen aktív részvételt a közéletben régóta nem produkált. Az új év programjairól a szervezet elnökét Radnóti Ákost kérdeztük.
– Mielőtt az új évi programokról kérdezném, kérem, foglalja össze, hogy zárták a 2008-as esztendőt?

– Azt kell mondanom, hogy mindenképp egy eredményes évet zártunk, remélhetőleg hasonló eredményességről tudunk majd beszélni jövőre is. Nagyon jó hír, hogy a tavalyelőtti évhez képest a tagsági szám húsz százalékkal nőtt, ami külön dicséretes.


A tavalyi programokhoz képest hoz valami változást az új év?

– Az állandó programjaink jövőre is megmaradnak, évente kétszer a város különböző pontján takarítunk parkot, részt veszünk a nemzeti ünnepeken koszorúzás formájában, jótékonysági akcióink is rendszeresek, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a tagtoborzásra is. Ezen programok mellett az Egyenes beszéd kampányunkat is folytatjuk. Havi egy alkalommal egy közéleti személyt vagy egy politikust látunk vendégül, illetve a Fidesz országos vezetői is vendégeink lesznek egy-egy közös beszélgetésre.


A Fidelitas melyik programjába fektet több energiát? Mit szeretnének másként csinálni a tavalyi akciókhoz képest?

– A tagtoborzásba szeretnénk többet fektetni. Eddig is volt, csendesebben, de a jövőben erősebb toborzás kezdődik. Megjelenik egy új kampány is, városszerte, utcákon és iskolák körül diákokat megszólítva szeretnénk aktivistákat gyűjteni táborunkhoz. Emellett pedig egy helyi, a városlakók érdekét szolgáló kezdeményezésünk is lesz. Erről majd később nyilatkozunk.

Radnóti Ákos
Radnóti Ákos

– A parktakarítás tavaly is eredményes volt. Ön szerint idén is hasonló pozitív eredményt fog hozni a hulladékgyűjtés?

– A parktakarítás, tavaly márciusban a Szauter utcában és a mellette lévő területen volt, illetve a temető környékén. Meg kell említenem, a Komszol kitűnően végzi a munkáját, a város egyre tisztább, így mielőtt elkezdenénk a parktakarítást, mindenképp kikérjük a Komszol véleményét, hogy melyik városrészt vegyük kezelésbe. Győrben sajnos még vannak olyan területek, ahova mindig visszajárhatnánk, hisz mindig van mit szépíteni, takarítani.


– Említette, hogy a fiatalok toborzása kiemelt feladat lesz. Ön szerint a fiatalok, hogy viszonyulnak a politikához a jelenlegi gazdasági helyzetben?

– Egyrészt a Fidelitas tagjai is fiatalok, akik nem régóta foglalkoznak a politikával, így nekünk is van miben fejlődnünk, másrészt amerre jártunk és beszélgettünk a fiatalokkal, azt vettük észre, hogy szeretnek a politikával foglalkozni. Sokakat érdekel, és foglalkoztat is, de a mostani elkeserítő közhangulatban, ami 2002 óta egyre jobban kicsúcsosodik, sokkal kevesebbeket is érdekel, mint előtte. Szerintem régebben sokkal kevesebb munkával, jobban sikerült a szervezet iránti érdeklődést kiváltani. Idén reméljük, a létszám is jóval növekedni fog. Bízok benne, hogy a tavaszi kampány sikeres lesz, a programokkal, és a kezdeményezéssel együtt.

Olvasóink írták

 • 3. álom 2009. január 23. 19:05
  „Ez így igaz!A Péternek találtak egy új állást,mert már kiöregedett,így jönnek a fiatalok,akik megint csak meggazdagodnak a hülyétésből,mert még mindig lehet hülyíteni az embert!”
 • 2. kalanyos 2009. január 23. 15:41
  „Miert,a Szijjarto mar kioregedett? Vagy mar osszelopta magat a kis tetu,es ujak jonnek?”
 • 1. joco 2009. január 23. 12:38
  „hajrá csak igy tovább. a sokszoros "tuljelentkezésre" és a hatalmas érdeklödö REAGÁLOKRA GONDOLTAM iTT. A CIKK MEGJELENT:
  -2009.01.22. 16:00 -kor nés most hány az ora "vekker tanárur"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hegyközség egységes arculata

Győrújbarát - Óriásplakátok jelzik hamarosan a Pannonhalmi-dombvidékre és Sokoróaljára vezető… Tovább olvasom