Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Tábor: drog nélkül is van élet

Megyénkben a fiatalok csaknem harminc százaléka fogyaszt vagy fogyasztott drogot. Az első marihuánás (füves) cigarettát már 14–15 éves korukban elszívták a diákok. A folyamat visszafogását segítheti a kortársképző tábor Győrújbaráton.
„ A kábítószer-fogyasztás elleni harcban a gyerekek lehetnek a rendőrség szövetségesei" – vélik a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai, akik ezen a héten középiskolás fiataloknak szerveztek tábort Győrújbaráton. A 15. alkalommal megrendezett „kortársképző" programjaiban a győri kapitányság bűnmegelőzési alosztálya, az ÁNTSZ egészségügyi osztálya és a megyei baleset-megelőzési bizottság munkatársai szerveztek programokat.

A tábor szervezői egyöntetűen vallják, hogy a kábítószer-fogyasztást csak széles körű társadalmi összefogással lehet megelőzni, amelyhez remélhetőleg a tábor lakói is csatlakoznak, és társaik körében továbbadják az itt elhangzottakat. A diákok a drogellenes felvilágosító programok mellett a rendőrség munkájába is betekinthetnek, de ugyanígy érdekesnek ígérkezik a környezetvédelmi bemutató és az önismeretet célzó előadásokat is bizonyára hasznosítják.

A fiatalok arról is tájékoztatást kapnak, hol és kitől kérhetnek segítséget. Országos és nemzetközi tapasztalatok is bizonyítják ugyanis, hogy a tizenévesek jobban elfogadják kortársaik véleményét és kritikáját, mint sok esetben a szüleikét vagy a tanáraikét.

Szerda délelőtt a megyei főkapitányság beavatkozó alosztályának kommandósai, valamint a környezetvédelmi rendőrök és a bűnügyi helyszínelők tartottak bemutatót. A tábort jövő héten a győri városi bűnmegelőzési tábor követi, ahol a drogról, a baleset- és bűnmegelőzés fontosságáról és az áldozattá válásról is hallhatnak a táborlakók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leedsből Győrbe telepítik a gyártást

Bezárja angliai gyárát a norvég Hydro Aluminium, s a termelést az év második felében Győrbe telepíti… Tovább olvasom