Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Táblákkal védik a köztisztaságot Adyvárosban - fotó

Három darab nagyméretű figyelemfelhívó táblát helyeznek ki a napokban Adyvárosban a köztisztaság védelme érdekében.

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy sok lakossági kérést kap, melyben jelzik, hogy több intézkedés történjen a minél nagyobb köztisztaságért.

Szemetelés, kutyapiszok témákban érkezik a legtöbb bejelentés, mivel nagyméretű kutyafuttató van az Ifjúság körút mögött és sokan nem tartják tiszteletben az elvárt kultúrált magatartást. De sok rongálás is történt a felújított játszótereknél, focipályáknál, zöldterületen is.Ezért az adyvárosi tó-és a Szauter u. melletti sportpályáknál, illetve a Bán Aladár u.melletti játszótérnél kerülnek kihelyezésre ezek a táblák, melyben felhívják a figyelmet a köztisztaság betartására és a közös értékek megőrzésére, mivel rongálás esetén a helyreállításhoz szükséges forrást lehetne új dolgokra is költeni, illetve bírságolható a szemetelés, a kutyatartás nem megfelelő betartása és a károkozás is.

A képviselő hozzátette, hogy az elmúlt 3 évben 120 új szemeteskuka került ki a környékre és lomtalanítás is volt és lesz is idén, hogy minél tisztább legyen Adyváros, továbbá a Közterület-felügyelet és a Rendőrség közreműködésével, a kiépült kamerarendszer segítségével is igyekeznek ellenőrizéseket lefolytatni.

Bízik benne-tette hozzá, hogy a táblák kikerülése, figyelemfelhívó jellege, nevelő célzata is hozzájárul ahhoz, hogy továbbra is Adyváros maradjon az egyik legtisztább városrész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél órát élt Ádám, a megölt újszülött

L. Ádámnak hívták a kisbabát, de amire a nevét kapta, már halott volt. Anyja a születése után az udvari vécébe fojtotta Börcsön – állítja a vád. Tovább olvasom