Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Tábla a kiváló néprajztudós emlékére

Győrújbarát - A kiváló néptanító és ember, a nagyszerű koreográfus-néprajztudós dr. Timaffy László emlékére avattak táblát szombaton este a Csobolyó táncház épületének falán. A Szalóki-házaspár civil kezdeményezését többen is támogatták, a néprajztudós emlékét így is ápolják.


Ki ne ismerné a Városháza tornyából óránként felcsendülő "Fújdogál a szél az Öreg-Duna felől-t?" A dallam fülbemászó, varázsos az üzenete és a győriek jelképévé vált.

Dr. Timaffy László gyűjtött és közkinccsé vált dallamáról van szó, amelyet legutóbb a Dalol a város rendezvényen több százan együtt is énekeltek. A hét éve elhunyt népraztudósra emlékeztek szombaton családtagjai, tisztelői és barátai, a győrújbarátiak, akik emlékére emléktáblát avattak a Csobolyó néptáncegyüttes táncházának falán.Pillanatfelvételek a győrújbaráti emlékestről. Képek: Harcsás Judit.


A tiszteletadás és emlékezés ebbéli formáját a helyi Szalóki-házaspár kezdeményezte, a táblát ifj. Kiss Antal készítette el. A helyi önkormányzat nevében Juhászné Árpási Irma polgármester helyezett el koszorút, a Csobolyó nevében pedig Putz Katalin és Pammer Ernő rótta le kegyeletét.

Az est talán legszebb részét a köszöntők mellett a pályatárs és jó barát dr. Barsi Ernő megemlékezése jelentette, aki a gyűjtött szigetközi népdalok hegedű feldolgozásával, valamint Timaffy Laci bácsihoz kötődő személyes emlékeivel tette felejthetetlenné a jelenlévőknek a találkozást.

A helyi együttesek: a népdalkör és a Csobolyó fellépésével mindenki úgy érezhette, aki elment, újra itt lehet velünk, ha megidézzük az emlékét, szavait, személyiségét, mert a hét éve az örökkévalóságba költözött Timaffy Laci bácsi egy estére tényleg újra velünk volt, a népdalaival, a hozzá szóló üzenetekkel szerettei és barátai hozzá szóltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult a Corsa - képekkel

Győr-Gönyű - Valószínűleg a hirtelen síkossá vált úttest megváltozott tulajdonságait hagyta… Tovább olvasom