Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

T. Ház: megyei példák

Kara Ákos (Fidesz) győri országgyűlési képviselő, a szociális és foglalkoztásügyi bizottság alelnöke szerdán napirend előtti felszólalásában a munkanélküliség alakulásáról, a kormány ezzel kapcsolatos stratégiájáról beszélt a T. Házban.
A képviselő példaként megyénket hozta fel, mondván: „Az ország több megyéjében a foglalkoztatás növekedése jelentősen megindult.

Ilyen Győr-Moson-Sopron, ahol hónapok óta jelentősen csökkent a regisztrált munkanélküliek száma. A mostani 5,5 százalék a legfrissebb adat, egy évvel ezelőtt májusban 6,5 százalék volt.

Ezekben a megyékben az üres álláshelyek száma még mindig jelentős, így elsősorban az lesz a kérdés, hogy a megfelelő képzés, átképzés, felnőttképzés rendszerét hogy alakítjuk át. Példaként hozom, hogy a Széchenyi István Egyetemről nagy számban és gyorsan el tudnak helyezkedni a hallgatók.

Fontos üzenet tehát, hogy a magyar felsőoktatási rendszert úgy alakítsuk majd át, hogy nagy számban szerezhessenek piacképes szakmát a fiatalok. Másik példám a győri szakképzési rendszer 2007-ben kezdődött átalakítása: azt látjuk, hogy az Audi biztosan nem itt bővítene gyárat, ha a győri szakképzés nem ment volna elébe a változásoknak. A sikeres foglalkoztatáspolitika tehát a helyi, így az oktatási erősségekre építkezni tud."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpáék már Győrben forgatnak - galéria

Zajlik A magkereskedőnő című német film forgatása a győri Bécsi kapu téren és környékén. Tovább olvasom