Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Szűrés képviselői keretből

Saját képviselői keretének terhére szervezett szűrővizsgálatot a minap Somogyi Tivadar alpolgármester, belvárosi önkormányzati képviselő a Családi Intézetben.

Portálunknak elmondta: minden várakozást felülmúló volt az érdeklődés, mintegy háromszázan jelentek meg.

A hallásvizsgálaton negyvenen, a bőrrákszűrésen nyolcvanan, a szemnyomásmérésen százan, a csontritkulásszűrésen ötvenen, az érvizsgálaton negyvenen, az akupunktúrás állapotfelmérésen ötvenen vettek részt, emellett kétszázötvenen a koleszterintesztet is elvégeztették. Tíz-tíz embert kellett visszarendelni bőrgyógyászati és szemészeti szakrendelésre, mert valamilyen problémát találtak nála.

A rendhagyó szűrővizsgálaton mintegy háromszázan vettek részt.
A rendhagyó szűrővizsgálaton mintegy háromszázan vettek részt.

˝Gyakorló orvosként a választók egészségéért is felelősnek érzem magam. Bízom abban, hogy más képviselők is követik a példát, ha kell, a szűrővizsgálatok megszervezésében segítséget is nyújtok˝ – mondta Somogyi Tivadar.


Olvasóink írták

 • 3. vanessa 2009. október 14. 23:42
  „info2009-nek igaza van,több mozgás,egészséges életmod ,nem tv elött ülni hanem sétálni,sokan nem is tudják mennyi felesleget gyogszert szednek,fejfájásra vizet iszok,azért fáj a fej mert nem kap elág folyadékot az agy,sokan inkább gyogyszerrel kezelik, hallottam olyant aki 20 féle gyogszert szedett rájött hogy feleslegeses volt amiota nem szedi őket jol érzi magát sokat sétál,turázik,kerékpározik,pedig autoja is van”
 • 2. info2009* 2009. október 14. 13:43
  „Osszegezzuk a tenyeket. Minel elobb eszrevesznek valami problemat, annal jobb a gyogyszergyaraknak, hiszen ha magas a vernyomas napi 2-3 gyogyszert kell szedni, ha magas a koleszterin ismet gyogyszekre allitjak ra az embereket, ha daganatos betegseget talalnak, a kemoterapia hatalmas uzlet, hiszen mergezo vegyszerrol beszelunk aminek olcso az eloallitasa de nagyon dragan adjak.

  Na most, mi lenne, ha igazan megelozesre forditanak a sok szuresi penzt. Vagyis, mosgasra osztonoznek az embereket, igy nem lenne magas vernyomas es koleszterin, sok seta, biciklizes es torna. Mi lenne, ha heti ketszeri tornat fizetne a polgarmesteri hivatal, mi lenne, ha tamogatnak a bicikli vasarlast, mi lenne ha napi setakat szerveznenek, i lenne ha etkezes tanacsadast adnanak, es mi lenne ha bio zoldseget finansziroznanak. Akkor, igazan megelozesrol beszelunk!”
 • 1. Bagheera 2009. október 12. 15:47
  „Először is, köszönjük Somogyi Tivadar alpolgármester Úrnak, hogy saját képviselői keretéből lehetővé tette az ingyenes szűrést a belvárosiak számára. A szűrésnek viszont volt egy kis szépséghibája. A szűrést 13-18 óráig hirdették meg. Alpolgármester Úr látva a nagyszámú érdeklődést, megnyugtatta a várakozókat, hogy mindenkit megvizsgálnak, aki - ha jól értesültem - 17 óráig jelentkezik. 16,45-kor álltam be a csontritkulás vizsgálatra, 18,15-kor közölték velünk, hogy a Zichy palota bezár, sajnos nem tudják a vizsgálatot elvégezni. Én "csak" másfél órát álltam sorba, de voltak ott idősebb emberek, házaspárok, akik 3 órai várakozás után kénytelenek voltak csalódottan hazamenni. Sajnos nem vigasztalt bennünket, hogy a nagyszámú érdeklődésre tekintettel, a jövőben is szerveznek hasonló szűrővizsgálatot. Megjegyzem, hogy a belvárosiak számára meghirdetett vizsgálatokon vidékről érkezett emberek is részt vettek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad az előadás

Elmarad a vasárnapi Portugál című előadás a győri színházban. Tovább olvasom