Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Szupermarket épül a térségi központban

Tét - Tét határát hamarosan nemcsak egy tábla, hanem egy szupermarket is jelzi. A hatszáz négyzetméteres élelmiszer-áruház a tervek szerint novemberre készül el, később pedig más üzletekkel kibővülve egy bevásárlóközpont alakulhat ki a város szélén.
Győr felől érkezve Tétre épp a települést jelző táblánál jobbra nézve látható: már épül a szupermarket. A kivitelezés júliusban kezdődött, az alap betonozása már kész. A következő hetekben érnek látványos szakaszukba a munkálatok: kialakítják a felépítményt. Várhatóan november elejére teljesen elkészül és még abban a hónapban meg is nyitják a CBA hálózatába tartozó áruházat.

Hasonlót működtet a Delikát Kft. Komáromban, megyénkben viszont ez lesz az első, amit várhatóan a ménfőcsanaki követ és jövőre még két újabb; azoknak még nem döntöttek a helyéről.

– Minden vállalkozás éltetője a fejlődés, mi is kerestük a bővülés lehetőségét. Mivel más kistérségi központokban lévő üzleteink „beváltak", szinte magától adódott a téti helyszín ötlete, mivel várossá válásából adódóan a település fejlődése várható – mondta el a CBA régiós központjának ügyvezető igazgatója, ifj. Laki László. Tájékoztatásából kiderült, hogy hatszáz négyzetméteres, korszerű szupermarketet nyitnak Téten. Kínálnak majd friss húsokat, hentesárut, sajtokat, cukrásztermékeket, friss pékárut, tejtermékeket naponta érkező zöldséget, gyümölcsöt, méghozzá lehetőleg hazait, a vinotékában pedig mintegy százféle bort. Emellett kisebb számban könyvet, ruházatot, edényeket, háztartási eszközöket. Olyan részlege is lesz, ahol italokat – sört, üdítőt, ásványvizet – nagyobb mennyiségben összecsomagolva kedvezményesen lehet megvásárolni.

A területet, amin később több épülettel, üzlettel, benzinkúttal kibővülve bevásárlóközpont jöhet létre, az önkormányzattól ingatlanfejlesztő cég vette meg. Attól bérli az épülő áruházat hosszú távú megállapodás keretében a Delikát Kft. Ifj. Laki László elmondása szerint téti üzletükkel elsősorban a városban és a vonzáskörzetében élőket szeretnék szolgálni. Széles kínálatot biztosítanak és az újdonságnak számító termékek gyors polcra kerülését ígérik. Ezért remélik, hogy a lakosok nagybevásárlásaik egy részét náluk és nem Győrben intézik.

Az üzlethez negyvenöt autót fogadni képes parkolót alakítanak ki, amelyhez aszfaltút vezet majd, ezért a főútról leágazást biztosító csomópontot kiszélesítik.

Tét önkormányzatának az új üzlet működtetése iparűzési adót hoz és Szabó Ferenc polgármester szerint az is előnyt jelent a városban, térségében élőknek, hogy kevesebbszer kell vásárlás miatt a megyeszékhelyre utazniuk. Úgy érzi, az, hogy bevásárlóközpontja lehet Tétnek, rangot ad a 2001-ben várossá avatott településnek. Reméli, hogy aki az új üzlet miatt ide utazik a környékről, az más szolgáltatást is itt vesz igénybe. Szerinte fontos, hogy a szupermarket olyan helyre kerül, ahol forgalma nem zavarja a lakosokat, úgy tudja, közülük sokan várják már, hogy megnyisson. „Széles áruválaszték, a vásárlókat szívélyesen kiszolgáló szakemberek – ez a helybeliek érdeke és ennek megvalósítása teheti sikeressé az új üzletet" – szögezte le a városvezető.

Magyar tulajdonú üzlethálózat

A CBA egy magyar üzletlánc, az országos központját jelentő kft.-nek 54 tulajdonosa van és a rendelkezik a franchise-jogokkal. Országosan 2924 CBA-üzlet van, azok tavaly együttesen 525 milliárd forintos forgalmat értek el. A múlt évben az üzletlánc partnerkapcsolat alakított ki a Mol-hálózattal, így a benzinkutak shopjaiba CBA-raktárakból kerül áru. Ugyancsak az elmúlt esztendőben, amikor megalakulása tizenötödik évfordulóját ünnepelte a CBA, 35 új egysége nyílt. Régiós központja az abdai székhelyű Delikát Kft., amely családi vállalkozásként 14 üzletet működtet. Megyénkben összesen 54 CBA-bolt található. A régiós központ vezetője szerint az elkövetkezőkben erősödő konkurenciaharcban kell boldogulniuk, mert a hazánkban jelen lévő külföldi tulajdonú nemzetközi üzletláncok tovább bővítik hálózataikat és újabb multik jelennek meg a közeljövőben. Ezért is igyekszik korszerűsíteni a CBA meglévő üzletei felszereltségét és hoz létre újabbakat, mint például a tétit.

Olvasóink írták

  • 1. egy választó 2008. augusztus 18. 09:00
    „Aki ide akar jönni beruházni, az ide is jön! Vállalja a versenyt a meglevő boltokkal, áruházakkal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

36 fokos lázban - versíró vereseny

Győr - A 36 fokos lázban égek című Rubophen versíró verseny első állomása volt csütörtökön a győri… Tovább olvasom