Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Szuperkoncert miatt forgalomelterelések

A Győri Nyár nyitányán fellépő Omega zenekar technikai színvonal szempontjából olyan koncertet ad pénteken este, amilyen eddig még nem volt a városban – állítják a szervezők, akik szerdán az eseménnyel járó forgalomelterelésekről tartottak sajtótájékoztatót.

Az ingyenes koncertet esőben is megtartják, a szervezők azt javasolják, hogy az érdeklődők esőkabátot, ne pedig esernyőt vigyenek magukkal. Szélsőséges időjárás esetén a nagyszabású szabadtéri rendezvény miatt létrehozott műveletirányítási központ vezetője, Ottófi Rudolf alpolgármester dönthet a műsor elmaradásáról, félbeszakításáról. A színvonalas látvány- és a hangtechnika miatt a tízszer tizennégy méteres színpadot – amit ezúttal a Dunakapu tér Káptalandomb felőli végén állítanak fel – már ma elkezdik építeni. Négy kivetítőn is figyelemmel kísérheti a közönség az eseményeket, kettő a színpad mellett, egy ugyancsak a téren, egy az alsó rakparton lesz. A színpad előtt a különleges vendégek részére mintegy ötszáz ülőhelyet állítanak fel. A tér a tervek szerint huszonkettő-huszonötezer, az alsó rakpart tízezer embert tud befogadni. Köztük biztonsági őrök, közterület-felügyelők, a vízen búvárok ügyelnek a biztonságra.

Részletes program itt:
www.gyorinyar.kisalfold.hu

Az Omega pénteken délután érkezik, fél öt és hat között lesz a hangbeállás. Hattól a Kossuth hidat szakaszosan és fél pályán a gyalogosok elől is lezárják, este hét óra után tizenöt perccel pedig a kaszkadőrshow idejére teljesen. Fél nyolctól Pálfalvi A. János zenekara lép fel, negyed kilenctől Szabó Andris, a lapunkból ismert vak kisfiú énekel néhány számot, majd a polgármester mond köszöntőt. Még fél kilenc előtt felhangzik a városhimnusz és elkezdődik az Omega kétórás programja. A zenés tűzijáték fél tizenegytől mintegy tizenhárom percen át tart, a Duna túloldaláról, a Dózsa rakpart Dunakapu térrel szembeni részéről lövik fel a petárdákat. Háromnegyed tizenegytől az alsó rakparton rockabillykoncert lesz éjfélig. Ekkor indulnak minden városrészbe az utolsó buszjáratok az Arrabona Áruház mellől. Rögtön elkezdik a technika szétszedését is. Autókra rakják a felszerelést, hogy a szombati piac zavartalanul működhessen. A pakolás szintén hanghatással jár, ezért a szervezők előre is kérik a lakosok megértését, türelmét.

Közlekedési tudnivalók a mai napon...

– A színpad építése miatt ma hajnali hat órától lezárják a Dunakapu tér szervizútját, este tízkor a színpadi világítást állítják be.

...és pénteken

– Reggel nyolc órától a Móricz Zsigmond alsó rakpartot zárják le.

– A 11-es és 16-os jelzésű helyi buszjáratok terelőúton közlekednek. A 11-es járat a Kiss János utcai, a Dunakapu téri, a Rónay Jácint utcai, a Szövetség utcai és a Bácsai úti megállóhelyeit nem érinti. A 16-os járat a Bácsai út–Szövetség utca útvonalon közlekedik a Hédervári út irányába. A járatok a 14. számú főúton a Széchenyi híd felé közlekednek.

– Délután négy órától nem közlekedhetnek járművek a Kossuth hídon és a Móricz Zsigmond rakpart Dunakapu tér és Újkapu utca közötti szakaszán.

– Este hat órától minden közlekedő elől elzárják a Káptalandomb teljes területét, a Jedlik Ányos utca Dunakapu tér és Apáca utca közötti részét.
– Reggel nyolc órától éjfélig megállási tilalom lesz a Dózsa György rakpart mindkét oldalán a Rónay utca és a Községház utca közötti szakaszon.

Behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek sem hajthatnak a lezárt területekre. Javasolt parkolóhely az egyetem főépülete előtti parkoló. A Móricz Zsigmond rakpart, a Teleki, a Pálffy és a Kiss János utca által határolt tömbben a gépjárművek parkolását rendőrök segítik.
A tér elhagyásához javasolt útvonal a gyalogosok részére és egyben a menekülési útvonal is a Káposztás, a Hal, a Szappanos köz és a Stelczer utca, északi irányban a Kossuth híd.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges derbire készülnek Koroncón

Látványos, de speciális igényei miatt Magyarországon nem elterjedt lovas versenyre készül a koroncói… Tovább olvasom