Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Szuperbringa program Győrben is

A „Szuperbringa program" egy országos közlekedésbiztonsági program az általános iskolások részére.
A program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közlekedéstudományi Intézet Közhasznú Kft, az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Nemzeti Közlekedési hatóság együttműködése keretében valósul meg.

A program, s az annak keretében kiadásra kerülő „Szuperbringa kalauz" kiadvány az első megnyilvánulása annak az „Élet Úton" programnak, mely az elmúlt hetekben lett meghirdetve. A program hátterében az áll, hogy Magyarországon a közúti közlekedésbiztonság javításáért már eddig is számos szerv, intézmény stb. nagyon sokat tett, de az egyébként hasznos tevékenységek eddig alapvetően egymástól elkülönítve folytak.

A „Szuperbringa program"-on belül 300.000 példányban kerül kiadásra a „Szuperbringa kalauz", mely a biztonságos kerékpározással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat tartalmazza a gyermekek részére. A kiadvány terítését, iskolákba történő eljuttatását országos szinten az ORFK-OBB rendezi. Megyénkben az iskolákba történő eljuttatását az Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság szervezi és végzi el.

A „Szuperbringa kalauz" egy igen hasznos kiadvány, mely tanácsot ad vásárlás előtt a megfelelő kerékpár kiválasztására, ismerteti a kerékpár kötelező felszerelési tárgyait, megmutatja, hogyan kell a kerékpárt és a kerékpárost felkészíteni a közlekedésre, s még az öltözettel kapcsolatban is hasznos információkat tartalmaz.

Mindezeken túl a kiadvány szemléltetően ismerteti a kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb közlekedési szabályokat és magatartásokat, továbbá ismerteti a gyerekekkel, hogyan kell az esetleges konfliktusokat kezelni, s mi a teendő a kerékpár műszaki hibája, ill. baleset esetén.

A „Szuperbringa program" keretében „Kerékpáros igazolvány" is kiadásra kerül, mely a tanuló nevén és lakcímén kívül a fényképét és aláírását is tartalmazza. A program keretében az NKH és a rendőrség munkatársai a jövőben közösen járják majd az iskolákat, megvizsgálják a gyermekek kerékpárjait, s amennyiben a jármű a műszaki üzemeltetési feltételeknek megfelel, úgy arra egy „szuperbringás" igazoló matricát ragasztanak – persze a tanuló egyetértésével.

A „Szuperbringa program" nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a kerékpárosok már gyermekkorban megismerjék a kerékpározás szabályait, annak lehetséges veszélyeit, így remélhetően a megszerzett ismeretek és beidegződések a későbbi évtizedekben is meghozzák a pozitív hatásukat.

GYŐR-MOSON-SOPRON MKBB

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódás a Szent István úton - útépítés miatt van fennakadás - Fotók!

Felmarták a burkolatot a Szent István út Baross híd melletti kereszteződésében. Az útmunkálatok… Tovább olvasom