Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Szunyogh Ferenc kiállítása a Bezerédj-kastélyban - képgaléria

"A művészetnek nem az a hivatása, hogy lemásolja a természetet, hanem hogy kifejezze!"- vallja Honoré de Balsac gondolatait Szunyogh Ferenc művészetében.
A Magyar Képzőművészeti Főiskolán művészeti rajz, szerkesztő és ábrázoló geometria valamint művészettörténet szakán kapott diplomát.
Pályája során az oktatás valamennyi szintjén dolgozott. 1975-től a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar vizuális nevelési tanszékének oktatója.

Fotó: Szük Ödön
Alkotó munkásságában, természetelvű ábrázolásaiban is a lényeg megragadását és a képi üzenetet tartja elsődlegesnek. Szín- és formaredukciós kísérletei után elsősorban grafikai eljárásokkal, sokszorosító- és alkalmazott grafikával foglalkozik.

Világlátásában és a vizuális ábrázolás szakmai fejlődésében mindmáig maradandó hatással voltak rá Vinkler László és Fischer Ernő első mesterei, akik mindent tudtak, amit manuálisan egy festőnek tudnia kell, és mindent ismertek, amit egy modern embernek és gondolkodónak ismernie kell. A hagyományőrzés és a szüntelen megújulás között keresték az egyensúlyt.

Megbízásokra számtalan könyvborító, plakát, kulturális és kereskedelmi kiadvány, reklámanyag tervezését, tipográfiáját, nyomdai előkészítését végezte.

Képzőművészeti alkotásaival több hazai és nemzetközi kiállításon mutatkozott be. Grafikai munkáit több elismeréssel és díjjal minősítették
— Tagja a Művészeti Alapnak, ill. a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. — A kiállítást Borbély Károly festőművész és Szunyogh László szobrászművész nyitották meg. A grafikusművészt Lázárné Verebes Ilona köszöntötte. A rendezvényt Fehér Szabina népdalai, Pusztai Lilla hegedűjátéka tette még emlékezetesebbé. Zongorán kísért Nikodém Géza.

A kiállítás 2012. június 5-ig látogatható, munkanapokon 9-18 óráig, hétvégén az intézmény programjaihoz igazodva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi István Egyetem: együttműködés Újvidékkel

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara és Állam- és Jogtudományi Doktori… Tovább olvasom