Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szúnyoggyérítés Győrben és környékén

A monitoring rendszer adatait figyelembe véve a GYŐR-SZOL Zrt. légi kémiai szúnyoggyérítést végzett a múlt héten Győr mintegy 5000 hektár nagyságú közigazgatási területének szinte teljes felületén.
A háromnapos beavatkozás során június 27-én szerdán, június 28-án csütörtökön és június 30-án szombaton Győr lakótelepi részein és a csípőszúnyogok vizes élőhelyein történt szúnyoggyérítés.

Július 2-án, a héten hétfőn ismét a város területét lefedő szúnyoggyérítés kezdődött a lakótelepi részek permetezésével. A beavatkozás tervezetten kedden és szerdán a vizes élőhelyeken történő szúnyoggyérítéssel folytatódik.


Arra alkalmas időjárási viszonyok esetében a légi kémiai szúnyoggyérítést várhatóan a hét második felétől földi meleg ködös gyérítés egészíti ki. Az utóbbi módszert a növényzettel sűrűn benőtt területeken  pl.: Győrszentiván-kertváros  alkalmazza a GYŐR-SZOL Zrt.

A csípőszúnyogok mennyiségének figyelemmel kísérése folyamatos. Az adatok ismeretében, szükség esetén a GYŐR-SZOL Zrt. megteszi az intézkedéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandlépcső a Dunában - szándékos károkozók?

A komfortos strandon a vízbejutást lépcsővel felszerelt stég könnyíti meg, amelyet a napokban… Tovább olvasom