Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szünetel a kerékbilincselés

Egy hiányzó miniszteri rendelet miatt a győri közterület-felügyelet felfüggesztette a kerékbilincselést és az autóelszállítást. Csak idén több mint ezerszer alkalmazták a két büntetést – egy darabig marad a helyszíni bírság.
A győri közgyűlés 2005 tavaszán fogadta el az autóelszállítást és a kerékbilincselést szabályozó rendeletét. Az első „bevetésre" három hónapot kellett várni. Azóta ugyan volt olyan időszak, amikor szünetelt ez a tevékenység Győrben, de 2007 áprilisában újra „élesítették" a rendszert.

A leggyakrabban a közlekedés biztonságát veszélyeztető parkolás, a mozgáskorlátozott-parkoló jogtalan elfoglalása, a járda vagy a kerékpárút elzárása, illetve a megállni tilos táblánál parkolás esetén szállították el a járműveket. Truka István, a városi közterület-felügyelet vezetője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy bizonytalan ideig egyik büntetésfajtát sem alkalmazzák az autósokkal szemben. Az ok, hogy szeptember elején lépett hatályba a közterület-felügyeletről szóló módosított törvény, amely a korábbi jogszabállyal ellentétben nem az önkormányzatokat, hanem az igazságügyi és rendészeti minisztert hatalmazza fel a kerékbilincselés és az autóelszállítás szabályozására. 

" A szabálytalankodóknak kerékbilincsre vagy autójuk elszállítására nem kell számítani, de helyszíni bírság kiszabására igen. Ennek összege háromezertől húszezer forintig terjedhet" – mondta a győri közterület-felügyelet vezetője.

Az összegyűjtött kerékbilincseket egyelőre a Komszol raktárában tárolják. FOTÓ: H. Baranyai Edina
Az összegyűjtött kerékbilincseket egyelőre a Komszol raktárában tárolják. FOTÓ: H. Baranyai Edina


A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek bejön a kisalfold.hu új dizájnja?

Megkérdeztük kedves olvasóinkat, hogy mi a véleményük a két hete megújult kisalfold.hu-ról. Kaptunk… Tovább olvasom