Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Szülők őrködnek a Kék Csillagnál

Öttevény - A diszkókban általában biztonsági őrök végzik azt a feladatot, amit ingyen vállaltak a helyi fiatalok szülei az öttevényi ifjúsági klubnál, ahol betiltották a zenét, mivel a környékbeliek a bulik utáni hajnali utcai randalírozásra panaszkodtak.
Kinevették a tinik a nyugdíjasokat, amikor elmondták, hogy a bulijaik miatti zaj hogyan változtatja pokollá éjszakáikat. Méghozzá azon a lakossági fórumon, amit az öttevényi polgármester, Király Péter épp azért szervezett meg, hogy megint lehessenek zenés rendezvények a Kék Csillag Ifjúsági Klubban. Korábban beszámoltunk róla, hogy a közigazgatási hivatal ugyanis betiltotta.

A diszkóba járó korosztály többségben volt az egyeztetésen, ahol a faluvezető kezdeményezésére azt tárgyalták, hogy az utca rendjét a fiatalok szülei hogyan biztosíthatják. A klub környékén élők panasza szerint ugyanis az a baj, hogy hajnali három, azaz a zárás után még órákig ott maradnak a Kék Csillagnál a buli résztvevői, isznak, motort búgatnak, kiabálnak, sikongatnak. Már volt egy alkalom, amikor próbaképp szülő figyelt rájuk az épület előtt, hogy hazainduláskor se legyen hangoskodás, s a lakók szerint csend is volt. Ezért jó hír, hogy a fórumon három szülő is mondta: vállalja az éjszakai felügyeletet. Remélhetőleg többen is lesznek, mert úgy tűnik, ez megoldást hozhat. Kérdés, miért nem lehetett előbb ügyeletet szervezni, biztonsági embert fogadni, megbízni ezzel a feladattal valakit a fiatalok közül. Az egyeztetésen meg is kérték a felnőttek a fiatalokat: fogjanak össze és akik közülük a zajért felelősek, azokat „intsék le". Hiszen olcsó „ár" diszkójukért, ha utána mindig csendben hazavonulnak.

A fórumon a klubba járó fiatalok szüleinek szájából többször elhangzott, hogy szépen kellene kérni a gyerekeket a helyes viselkedésre. Ez azonban nem az aludni vágyó lakosok dolga, ezért is alkalmaz a lapunk által megkérdezett közigazgatási szakértő tapasztalatai szerint a legtöbb diszkó biztonsági őrt, ami jól felfogott érdekük a működtetőknek. Ők ezt tudják is, mert ha nem így tesznek, arra előbb-utóbb rámegy az üzlet, ugyanis a kint történtekért is felelősek, ha az összefüggésben van a diszkóval. A magyarázat alapján a zavarás tekintetében mindegy, zártkörű-e a rendezvény vagy nem, ahogy az is, mióta laknak házaikban a panaszosok, mióta működik a klub.

A közigazgatási szakértő leszögezte: a pihenéshez való jog alkotmányos jog. Elmondta: senki nem köteles eltűrni lakóövezetben a zajt, mert éjszaka fokozottan jogellenes a szükségtelen zavarás. Javaslata szerint a lakók további panaszok esetén a helyi jegyzőhöz fordulhatnak – akkor is, ha korábban elfogultságot jelentett –, mert illetékes lehet a közigazgatási hivatal döntésének végrehajtásában, a klub nyitvatartási idejének korlátozásában.

A Kisalföld információi szerint a klubnál egyik éjszaka történtek miatt a közelben lakó tettleges és szóbeli becsületsértésre hivatkozva tett feljelentést, miután látleletet vetetett sérüléseiről. Így a békés megoldásra tett sikeres lépés ellenére korántsem lezárt az ügy.

Olvasóink írták

 • 13. Valaki2 2008. szeptember 23. 10:06
  „Vicc ami a faluban történik.Ez jellemző az egészre.Semmi összetartás.A falu vezetése is egyenlő a nullával.Pályáztassák meg a helyet, lehet hogy több pénz lenne a falunak, nem havi 20000ft bérleti díj, és sokkal jobb körülmények a fiataloknak”
 • 12. csabesz 2008. szeptember 17. 21:43
  „Én sem értem mi a nehéz abban, hogy tekintettel legyünk másokra. Én ha buliból hazafele tartok (és esetleg többet ittam a kelleténél) akkor bírok halkan, csendben menni az utcákon. Szűk csendes utcában lakom, ahol a lépéseket is lehet hallani. Ennek ellenére sosem volt rám panasz, mivel nem is hallották, hogy jövök.

  A bulit nem kellene betiltani, de a randalírozó fiatalokkal szemben szankciókat kellene bevezetni. Mert most könyörgöm, milyen szórakozás az, ahol nincs zene? :)”
 • 11. karlmay 2008. szeptember 17. 18:46
  „Amikor én még kissrác voltam hülyére röhögtük volna egymás fejét ha apánk , anyánk az ajtó előtt vigyázott volna mig mi egy csendes sarokban smaciztunk egy másik anyuka , apuka lányával.
  Látom szemeim előtt mikor éjjel háromkor a szűlők gyereküket megvárva kézenfogva hazavezetik őket közben mutatóujjukat szájuk elé téve pisszegnek ..... hahahahahahaha ... hukk.”
 • 10. karlmay 2008. szeptember 17. 18:30
  „Akik éjjel a Kék a Csillag előtt részegen hőzöngenek nem tehetnek róla nem ők a hibásak .
  Otthon azt hallották - ne tanulj , ne dolgozz - igyál .....
  az legalább meglátszik rajtad .”
 • 9. oldtrucker. 2008. szeptember 17. 18:18
  „Doroti!

  Igen az idősebbnek hisznek mert a gyerekek (mint te is ) gyakran nem törődnek a másik emberrel.Csak a saját kis világukban éldegélnek.De a felnőttek irányítják a világot.
  És húsvéti nyuszi sincs-ezt tudtad!?Ezt csak azért írtam mert annyira gyerek vagy még!!!!!”
 • 8. karlmay 2008. szeptember 17. 18:16
  „Tisztelt nemirodalmár .
  Miért csak Ady Endre a példa ?
  Munkácsy Mihály , Vlagyimir Iljics Lenin esetleg Adolf Hitler ?
  Hogy mi bennük a közös -
  majd mindegyik szifiliszben halt meg !!!
  ( Ady csak legyengült tőle )
  Hogy mi köze ennek a Blue Stárhoz - csak annyi mint az általános iskolai irodalom órának az éjszakai piáláshoz”
 • 7. Laura(cípóképű) 2008. szeptember 17. 14:12
  „ezt nem hiszem el!Megint mi vagyunk a szemetek pedig sok mindenről nem tudnak!Probáluk változtatni és a jó szomszédi viszonyt megörizni!Reméljük sikerül de valotlant azért ne állítsunk
  Kedes Zita!!!!!”
 • 6. Doroti 2008. szeptember 17. 14:12
  „Kedves Zita! Az lehet hogy kinevettük a szomszédokat mert részben nevetséges az amiket állítínak! Bár te ezt nem tudhatod hogy ott mik történnek mert egyszer se voltál ott!!! nem kéne még az újságnak is a fiatalokat rossznak beálítani!!! Meg azon nevettünk hogy valótlanok állít!!!! De te ezt nem tudhatod!!!máoksem hiszik el mert a mai világban sajnos csak az idősek szavának hisznek!!!”
 • 5. PrettyWoman 2008. szeptember 17. 11:44
  „Biztos én szenvedek fogalomzavarban. Én is voltam fiatal, jártam szórakozni. Sőt! Már nem vagyok fiatal, és manapság sem átallok szórakozni járni. De arról soha senki nem tud, mert nem hallja. A házban sem veszi észre soha senki, hogy mikor érünk haza, mert nem az ökörcsorda vonulásához hasonlít a megérkezésünk, mint néhányaké. Valamit rosszul csinálok?”
 • 4. mirror 2008. szeptember 17. 09:41
  „2.
  és ha éjjel háromkor részeg üvöltözésre ébredsz az ablakod alatt, vagy a gyerekedet riasztják fel annyira, hogy már nem is alszik vissza és neked kell vele fennt lenni akkor is ennyire megértő lennél?
  én nem mondom, hogy zárják be, de legyen már bennük annyi, hogy "elrendezik" maguk közt azt a néhány, a piától hatalmas erőt és önbizalmat kölcsönző fiatalt.
  VALAMIT VALAMIÉRT!!”
 • 3. kismarti 2008. szeptember 17. 09:27
  „Kedves Rimányi Zita! Biztos, hogy mind a ketten egyazon fórumon ültünk?”
 • 2. Gondolkozz 2008. szeptember 17. 08:24
  „Istenem...Gondolkozzunk már!!!
  Jobb lenne ha átmennének kocsikkal más faluba vagy városba,majd félrészegen felcsavarodnának a fára!!!!!”
 • 1. nemirodalmárcsakeszébejutott 2008. szeptember 17. 07:34
  „Ady hányszor rótta zajongva ifjú újságíró korában a nagyváradi kanonoksor utcáit... lehet, ha otthon maradt volna, vagy csendesen él, jóval szegényebbek lennénk ;)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akar szabadulni a szorításból a gazda

Kajárpéc - Domonkos Gusztáv Bugac nevű, 20 éves lova már 16 csikónak adott életet. A kajárpéci… Tovább olvasom