Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Szülők kalákában építettek tantermet

Győr - A Gárdonyi Géza-iskola egy európai uniós pályázaton 9.500.000 Ft értékben nyert eszközöket a kompetenciaalapú oktatás megvalósítására. Kiváló eszközük volt, de ahol elhelyezzék, olyan tanterem nem.

– A pályázatunk sikerének nagyon örültünk, annak kevésbé, hogy nem volt tantermünk, ahol elhelyezhettük volna az eszközöket – meséli Szalai Ferenc igazgató. Szerencsére a szülők összefogtak és az iskola udvarán álló egykori szolgálati lakás előkertjének a helyén felépítettek egy csodát.

– A rendkívül igényesen megépült terem az informatika oktatásán túl más tárgyak oktatására is alkalmas, a pályázatból nyert gépek és szoftverek 30 tanuló egyidejű oktatására és számonkérésére alkalmasak. De a terem és környezetének rendezése, továbbá az udvar otthonosabbá tétele és két tanterem teljes felújítása, játszóház kialakítása is a sok-sok szülői munkának, segítségnek köszönhetően valósult meg – mondja az igazgató, hangjában hálás büszkeséggel.

A modern eszközöket az idei tanévtől a szülők összefogásával megépített modern teremben használhatják a diákok.
A modern eszközöket az idei tanévtől a szülők összefogásával megépített modern teremben használhatják a diákok.

Alapvetően valódi csoda, hogy közel harmincmilliós munkát végeztek el a szülők. Mint az egyik fő szervezőtől, Vámosi Árpádtól, a Tehetségfejlesztésért Alapítvány kuratóriumának elnökétől megtudtuk, mindenki átérezte, saját gyerekéért dolgozik a tanterem kialakításán. Volt, aki székeket hozott, akadt, aki festette a falakat, kőművesmunkát végzett. Akadt, aki árokásóval vagy 30 köbméter kaviccsal, a helyszínre szállított betonnal segítette az ügyet.

Volt, aki székeket hozott, akadt, aki festette a falakat, kőművesmunkát végzett. Akadt, aki árokásóval vagy 30 köbméter kaviccsal segített.
– Külön öröm volt, hogy az iskola családi napján mintegy 250 család vásárolt 875.000 Ft értékben támogatói jegyet. A mostani 1. b osztályos tanulók Szalai Norbert szülő szervezőmunkájának köszönhetően 475.000 forintot ajánlottak fel a terem előtti játszóház kialakítására – említi meg még Szalai Ferenc, majd hozzáteszi: ˝Kész a terem, köszönjük a segítőknek, a szülők nélkül ez soha nem valósult volna meg.˝
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

32 lakásos Idősek Bérháza orvosi rendelővel Győrben

A beruházó Inszol Zrt. nyílt napon mutatta be épülőfélben lévő új létesítményét Győrben, a… Tovább olvasom