Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Szülői odafigyeléssel kivédhető az internetes pedofília

Magyarország - Az internet a kimeríthetetlen lehetőségek tárháza az aberrált felnőttek számára. Fotók, filmek, szeretethiányos, ismerkedni akaró gyerekek tömege. Az „Ártatlan angyalok" egy új mozgalom és egy nemrég megjelent, megrázó könyv címe, amely a szülők támogatásával hatásos támadást intézhet a veszélyes világ ellen.
A legkönnyebben a szeretethiányos, csonka családban nevelkedő gyerekeket lehet rabul ejteni az interneten keresztül. „Ártatlan angyalok" néven robbant be a köztudatba nemrég egy civil kezdeményezés, a mozgalom célja a pedofília elleni védekezés, az áldozatok megsegítése, felvilágosítás és tanácsadás. Mozgatórugója a szintén ugyanezen a címen megjelent, nyomozati akták alapján íródott könyv, amely a világhálót uraló pedofil bűncselekményeket mutatja be. Malota László író és Vári András informatikus közös munkája megdöbbentő és a szülők számára különösen tanulságos. A megtörtént eseteken keresztül feltárul az a családi háttér, amelyben kiszolgáltatottá válhatnak a felügyelet nélkül chatelő fiatalok, és az a ravaszság, amellyel áldozataik bizalmába férkőznek az aberrált szexualitású felnőttek. A pedofilok rendszerint álnévvel és mások fényképével létesítenek kapcsolatot, aztán a bizalomra alapozva aktképeket kérnek. A tragédia akkor következik be, amikor a gyerek a szülei tudta nélkül megy el a személyes találkozóra. Ilyenkor ugyanis szinte kivétel nélkül átmegy testi erőszakba az addig csupán pszichikai nyomásgyakorlás és zaklatás. A könyvben bemutatott bűnesetek elkerülhetőek lettek volna akkor, ha az anya vagy az apa jobban odafigyel a komputert használó gyerekre, elbeszélgetve vele például a chatelés során szerzett tapasztalatairól. (Továbbiak: www.artatlanangyalok.hu )

Olvasóink írták

  • 2. Jakutika 2008. szeptember 11. 17:56
    „Idézek. "A szülő baszik a gyerekére, oszt utána meg háborog."”
  • 1. mirjamka 2008. szeptember 10. 06:08
    „jó reggelt!Sok szülö nem tudja,hogy hol csatangolnak a kiskoru lányok és fiuk a neten,pl a Honfoglalo társkeris chatjén 8-10 éves lányok már szexis pasikat keresnek,szülö azt gondolja,hogy csak játszik a gyereke,Bele lehet nézni abba a chatbe,szülö ne azzal mutassa ki a szeretetét,hogy meg vesz mindent a gyerekének,oda kéne figyelni rá,és beszélgetni vele,hogy milyen veszélynek teszik ki magukat,Nem értem azokat a sülöket akik 12 éves gyerekei elengedik diszkoba,hány gyereket látok merev részegen az utcán,ennyire közömbödek a szülök”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Nem engedek a nyomásnak

Magyarország - Azért pártkongresszust, és nem parlamenti bizalmi szavazást kezdeményezett, mert… Tovább olvasom