Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Szülei is féltek az ámokfutótól

Tét, Győr - „Anyukám, isten veletek, agyonütöttem... Jönnek értem a rendőrök, de nem megyek börtönbe, öngyilkos leszek" – mondta többek között szüleinek a pénteken Téten lövöldöző Bognár László.

A meglőtt rendőr túl van az életveszélyen. A lövedék Hancz Péter törzszászlós jobb veséjét roncsolta szét, azt el kellett távolítani.

Ismerősként üdvözölt minket téti házukban – a pénteki dráma helyszínén – a rendőrökre lövöldöző, végül magát halántékon lövő Bognár László édesanyja. Fiáról 2001. március 10-én jelent meg írásunk, miután elkalauzolt bennünket a környező erdőkbe, megmutatva, hol vannak kitéve rapsichurkok.

– Nagyon agresszív természetű volt a Laci, mi is féltünk tőle, mindkettőnket bántott. Erőszakos és durva volt, mindez a bokszolás s egy szerelmi kapcsolat eredménye – kezdte Bognár Lászlóné, vagy ahogyan ő kérte a megszólítást, Panni néni. Az asszony elmondta, fia füvet nyírt, kaszált, a környezetet rendezte az idősek otthonában.

– „Kék" könyve volt a rokkantosítás miatt, de egy hete kirúgták. Rengeteget dolgozott másutt és itthon is, amióta a börtönből kijött. Pénteken reggel korán itt ült a konyhában, nem kérdeztem, miért, mert nem szerette, ha faggatják. Ha akarta, mondta úgy is. (...) Aztán elment. Azt hittem, dolgozni, talán disznót lefogni, mert oda is sokszor hívták. Ám váratlanul hazajött, bement a szobába... – akadt el az anya hangja, majd folytatta: – Rövidesen kijött, s azt mondta: „Anyukám, isten veletek, agyonütöttem a ...", s mondta a nevet. Rákérdeztem, s megint megismételte. Tényleg azt hitte, hogy agyonütötte a vezetőnőt.
Bognár László még annyit mondott az anyjának: mindjárt jönnek érte a rendőrök, majd puszit adott mindkettőjüknek.

Készült a férfi az öngyilkosságra, már a kötelet is a fára tette, alá a hordót. Aztán inkább lőtt... Fotó: H. Baranyai Edina

Azt mondta a fiam, nem megy börtönbe, öngyilkos lesz. Ott van még a kötél a fán, ott a hordó, amire fel akart állni. Azt tervezte, ha jönnek érte, odaszalad s felakasztja magát. Aztán megjöttek a rendőrök, megálltak az ablak alatt, kiszálltak, s Laci már lőtt is ki rájuk. Hasba lőtte a  kis fiatalembert. Kívánom, épüljön fel mihamarabb szegény, három  gyermeke van. Amikor összeesni láttam, azt hittem, a lábát találta el a fiam – eleveníti fel a lövöldözés első perceit Bognár Lászlóné. Ő mozgásában korlátozott férjével bent volt a szobában, a másikból lövöldözött ki a rendőrökre a fiuk.

– Először a csukott ablakon, majd kitárt mindent. Megpróbáltuk lebeszélni, de aztán nem mertem szólni. Azt mondta: „Anyu, ez így van megírva, így kell lennie." Nem bántott bennünket, nem voltunk túszok. Rengeteget beszélt a rendőrség túsztárgyalójával, akinek mi is mondtuk, hogy nem fenyeget bennünket, semmi bajunk nincs.

– Rengeteg lőszert ellőtt. A vége felé azt mondta, van még tizenkilenc lőszere, megtart hármat. Mondta is a feleségem, na öreg, ez a kettő a miénk lesz – szólt közbe az apa.

– Nem féltem – vette vissza a szót a feleség –, ha meghalunk, meghalunk, ha nem, nem. Később véletlenül elsült a fegyver, s belement a konyhafalba. A másodikkal fejbe lőtte magát jobb oldalról, s hanyatt esett. Akkor már sokan voltak az udvaron. Kiszaladtam, s mondtam, az emberem is jön ki, nehogy agyonlőjék. Akit maguk várnak, már nem jön ki – csuklott el megint az asszony hangja.

A fiú az anyjával íratott végrendeletet: – Lediktálta, hogy nem temethetik el, csak a kórház javára használhatják fel a belső szerveit. Mihez kezdünk, nem tudom. Meghalt a kisebbik fiunk, a Csaba is. Megverte a Laci, de nem hívott mentőt, amikor vérzett. Itt volt a két fiam, aztán nincs egy sem – sírta el magát Bognár Lászlóné.

Olvasóink írták

 • 9. Cseter János 2008. január 23. 09:24
  „Kedves olvasótársaim! Az elektomos sajtó amihez mi olvasók is megtudjuk a véleményünket adni a történetekhez ez annyira újkeletű, hogy még szinte senki,sem képes felfogni azt, hogy ez is egy irányított cenzúrált része a médiának! Az, hogy mi olvasók hozzászólhatunk csupán egy-két célt szolgál! Az egyik az, hogy a nézeteink miatt az olvasók összeugranak és egymást lealacsonyitjuk tehtetlenségünkben! A másik az, hogy vannak, akik ezen tele szájjal röhögnek! Van esetleg egy harmadik része is, ahol a megoldandó és meg is oldható megelőzések süket fülekre találnak! Hisz egy-egy újság hír számukra értéktelen, sőt nem kötelez semmire, még arra sem amire egyébként fel esküdtek!”
 • 8. Hegedüs Zsuzsanna 2008. január 22. 21:32
  „Tisztelt szerkeztőség!

  Olvastam a Téti eseményről és szörnyűnek tartom, hogy ilyen esetig kell eljutni . Vannak családok ahol hasonló dolgok megtörténnek de szerencsére vér nem folyik. A férfiak erőszakossága mennyire megváltozott. Sok családban redegnek az emberek és a rendőrség nem tesz semmit . Eddig kell eljutni hogy felébredjünk? Van ilyen és sajnos alacsony életszivonal miatt lehet még lehetséges nem ilyen nagy esemény de más fajta még biztos be fog következni. Megtanulnák az emberek az indulataikat irányítani. Vagy jobban odafigyelnénk az ilyen emberekre és környezetére. Mindkét fél meg érthető. Egyik nem tudja irányítani az indulatait, a másikak pedig pánikolnak és ennek is lehetnek fokozatai. Itt egy kritikus példa kisebbek vannak de azzal a sajtó nem foglalkozik sem a rendörség . MIÉRT NEM LEHET ELŐBB SEGÍTENI! Könnyebb átlépni dolgokon és taposni.

  Szerény véleményem nevemet nem szeretném hozzá adni.”
 • 7. xanax 2008. január 21. 23:06
  „Laci nem volt rossz ember,ismeretem Őt....de az az igazság hogy mindig talált okot a "hisztire",de nem sokan gondolták,hogyegyszer ilyet tesz....makacs,önfejű volt....de hangsúlyozom,nem volt mindennap állat........”
 • 6. Zo52 2008. január 21. 20:50
  „Atika2

  Nem kell kimenteni. Embert próbált ölni. Minden erkölcsi norma, mind állami, mind vallási ( az összes ) tiltja. Azt, hogy ezt a korlátot átlépjük, kell elnnie valami egyéb stikknek is. Néha én is agyonütnék néhány állatot, habár emberformájuak. Nem teszem! Nem vagyok állat. Nem a fog és agyar törvénye szerint élünk. Azt, hogy hirtelen felindulásban megüti azt aki kirúgta, azt még értem, azt azonban nem, hog yártatlanokat (köztük a szüleit, egykor az öccsét- el is tette láb alól- terrorizá)l, azt azért már nem. Abban viszont igazad van, hogy a rendszer hibálya, hogy az első est után nem kezdték el a gyógykezelését. bár ez sajna külföldön sincs másképp! A tisztelt orvos "ISTENEK" szarnak az ázlagpolgárra. Nem fordítanak rá időt, csak hess innét, ez a meló is megvolt, ja ha elkúrtam, legfeljebb beleha! Na és! Db Db,”
 • 5. gyakor 2008. január 21. 20:41
  „Elsőként! Rendkívüli örömmel tölt el, hogy Hancz Péter törzszászlós úgy tűnik "megúszta" a tragédiát. Jobbulást és mielőbbi gyógyulást kívánok neki testileg és lelkileg egyaránt.
  Ismét kivívom az "Istenek" haragját, de jelen pillanatban ATIKA2 mellé kell állnom! Tudja valaki,hogy hol és mikor kezdődött az, aminek a vége ez a dráma? Én nem tudom. Éppen ezért, ebben a drámában én csak veszteseket, szerencsétlen elmélyében megháborodott embert látok. Mondhatják az ellenlábasok: saját készítésű fegyverrel lövöldözött, tehát készűlt valamire. A fegyver ténye bizonyított, mert van. Még egyszer hangsúlyozom. Tudja valaki, hogy hol kezdődött a tragédia? A tények ismeretében mondhat mindenki itéletet. A tények mindettől függetlenűl tények. Ha élne, vádolni lehet mindazzal, amit bizonyíthatóan elkövetett, és viselnie kellene következményeit.”
 • 4. Bögi 2008. január 21. 20:20
  „Nem tom miről beszélsz.
  Elfelejted hogy sok tucat lőszért szétlövöldözött ez a "szerencsétlen". Akár többen is meghalhattak volna emiatt az "ember" miatt. Meg tudnád magyarázni miért kell egy súlyos bűncselekményt ( igazgatónő agyonverését), még egy lövöldözéssel tetézni ?
  Az ilyen embereknek nincs helye a társadalomban.
  A szülei sajnálását ne keverd össze egy gyilkos ámokfutásával.

  Gyógyulást a rendőr úrnak !

  B.”
 • 3. Atika2 2008. január 21. 17:17
  „Ez a történet minden, csak nem túszdráma. Ez a szerencsétlen volt a túsz - a saját betegsége, meg a társadalmi tehetelenség túsza. Egy el/megkeseredett ember volt, akinek segítségre lett volna szüksége - neki is meg a családjának is.
  A legkönnyebb az ő egyedüli felelősségét emlegetni - úgyis meghalt, nem fog tiltakozni.
  Ne adja Isten, de lassan sokunknak nem lesz már hová hátrálnia!? - pedig a többség (talán) nem pszichotikus.”
 • 2. Cseter János 2008. január 21. 16:31
  „A minap közölték a "Hirközlők" hogy a rokkanteket visszavárják a munkahelyekre! Sőt 120%-os ellátást kapnak! Persze kiveszik Őket a nyugdíj ellátásból! Gondolva arra,hogy az ilyen emberek majd meggyúgyúlnak! Ha nem hát előbb útóbb csak elpusztulnak! Hisz nem véletlenűl rendelték el a rokkantak megtizedelését még a Horn kormány idején! Azóta szinte sikert arattak a hullagyártásban! Persze, ha volt, aki szembe mert szállni a tolvaj bandával a nyugdíja ellopása miatt és pert nyert az ma is él a rokkant nyugdíjából! Viszont a tolvajok is víganélik a világukat, hisz senki sem vonta Őket felelősségre! Ja, hogy ezeket az eseményeket nem közölheti az írott sajtó, hát ugyebár a hivatali visszaáélés az nem olyan szenzáció mint egy beteg agyu ember löböldözése!”
 • 1. Rfalusi03 2008. január 21. 12:05
  „A lövöldöző,ámokfutó korábban a Győri Dózsa ökölvivója volt.
  Agyonverte már az öccsét is,amiért a nullával egyenlő büntetést kapott.
  Lehet,hogy a Dózsa mint BM sportklub kimentette?
  Talán ha megkapja a méltó büntetést ez az eset most nem történt volna meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unióban élő magyarok egészségbiztosítása

Egy olvasónk arról érdeklődött, hogy milyen egészségügyi ellátásra jogosult Magyaroszágon, ha hazai… Tovább olvasom