Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Szűkült a győri polgármesterjelölt-jelöltek köre

Egy-két héten belül eldől, hogy a pártok és a legnagyobb civil szervezetek kiket jelölnek Győrben polgármesternek.
Az önkormányzati választás után – amelyet Sólyom László államfő várhatóan október elejére ír ki – a Kisalföld információi szerint biztosan új ember irányítja Győrt 2010-ig. Balogh József, aki 1994 óta tölti be a polgármesteri tisztséget, 2004 áprilisában lapunknak adott interjújában jelentette be, nem indul újra e posztért, azóta viszont két másik beszélgetésben bizonytalanabbul fogalmazott. Úgy tudjuk, ennek ellenére egyértelmű a helyzet: a politikus a Magyar Szocialista Párt fórumain már közölte városvezetői visszavonulását.

MSZP: négy név forog

A kérdés tehát csak az, kit jelöl az MSZP, amelynek tizenkét év óta a legnagyobb frakciója van a közgyűlésben. A párt belső köreiből származó hírek szerint négy hivatalos jelölt közül választanak hamarosan a küldöttek – a többes jelölés eshetőségéről tavaly ősz óta egyre több szó esett. Az egyik Eredics Imre alpolgármester, aki posztját 1998 óta tölti be. Mellette éppen városvezetői rutinja, a polgármesteri hivatal, az intézmények és a feladatok részletes ismerete, illetve az szólhat, hogy ő a párt városi elnöke – ellene, hogy a polgármester és az MSZP éppen az ő körzetében – Szabadhegyen és Kismegyeren – szerepelt gyengén az áprilisi parlamenti választáson. Lapunk úgy értesült, hogy utóbbit egyesek – például maga Balogh József – szóvá is tették nemrégiben egy küldöttgyűlésen.

A következő jelöltjelölt Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. P emellett a város díszpolgára, Balogh József régi barátja és párton kívüliként az MSZP legszűkebb holdudvarához tartozik. Esetében a mérleg egyik serpenyőjében az található, hogy ismertsége alacsony a választópolgárok körében, a másikban, hogy sikeres sportvezető és gazdasági szakember – többek között a Rábatrans Kft.-ben és a Grácia Rt.-ben is van érdekeltsége.

Kadler támogatottsága az utóbbi hetekben megnőtt – nem függetlenül attól a ténytől, hogy nagy szerepet vállalt Balogh József két forduló közötti országgyűlési választási kampányának szervezésében.
Rajtuk kívül két politikus kapott jelölést: Kun András, aki négy éve alpolgármester, korábban az MSZP győri, majd megyei elnöke volt, és Takács István. Utóbbi 2002-ig az MSZP közgyűlési frakcióvezetőjeként tevékenykedett, de azóta nem képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszan egyszerre húzták a sárkányhajókban

Tavaly ötven csapat nevezett a sárkányhajó-fesztiválra, idén még ennél is többen: 68 csapat indult a… Tovább olvasom