Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Szükség van minden dolgozóra

Győr - Még túlórázásra is szükség lehet a decemberben felszámolás alá került Rekard Produkt Gépgyártó Kft.-nél.

A felszámolóbiztos szerint nem rossz gazdálkodása miatt került jelenlegi helyzetébe a cég, hanem forgóeszközhitelének megvonása miatt.

A mezőgazdasági gépekhez alkatrészeket gyártó kft. győri üzemében dolgozó mintegy százhúsz embernek a napokban munkásgyűlésen adott tájékoztatást Latorczai János felszámolóbiztos. Ott és lapunknak is elmondta: stabil a cég helyzete és a hitelezői választmány jóváhagyta a továbbműködést. Szerinte a Rekard tevékenysége hosszú távra nézve is megalapozott. Olyannyira vannak megrendeléseik, hogy elképzelhető, márciusban még túlórázásra is szükség lesz. Így lehetséges, hogy ezúttal is működve értékesítik a céget, ahogy a korábbi két felszámolásnál is ez oldotta meg túlélését.

Bőven van megrendelése a fémipari cégnek, így felszámolása alatt is működhet. Fotó: Bertleff András
Bőven van megrendelése a fémipari cégnek, így felszámolása alatt is működhet. Fotó: Bertleff András

A bérek eddig nem késtek, azok kifizetése ezután is biztosítottnak látszik. A bérgarancia-alapot azért említette meg a munkásgyűlésen a felszámolóbiztos, mert szükség esetén annak révén juthatnak hozzá a dolgozók időben a pénzükhöz.

– Leépítésről nincs szó, de meg kell húzni a nadrágszíjat. A teljesítménybérezéshez hozzájárulunk, az étkezési hozzájárulás se kizárt. Akkor kaphatnak a munkavállalók, ha van eredmény. A tevékenység most egészen kicsivel nullszaldó fölötti, azaz enyhén eredményes, de erről biztosabbat csak később, az eljárás előrehaladásával lehet mondani – szögezte le Latorczai János és hozzátette: a nyugdíjazást nem befolyásolja a felszámolás. De ahogy ˝rendes˝ esetben, azt a dolgozónak kell kezdeményeznie, ha megfelel a törvényi feltételeknek. Erről a jogpontokon is ingyenes tanácsadást kaphatnak. Győrben hétfőn és szerdán 15.30 és 18 óra között a Csaba utca 16. szám alatt(Szakszervezetek Háza), kedden 15.30 és 17.30 között a Teleki László utca 53. alatt (Kisosz).

Olvasóink írták

  • 1. enzof 2010. február 23. 23:34
    „Nyomjuk neki!
    :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pompás Barokk Bál Győrben - Galéria

A győri báli szezon egyik legismertebb eseménye a Barokk bál. Nézze meg, miként szórakozott, aki ott… Tovább olvasom