Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Sztrájk: újra járnak a vonatok

Győr 12.09 - Véget ért a sztrájk, egy tehervonat az első amely megérkezett a győri vasútállomásra. Közben hangosbemondón keresztül közlik az utasokkal, hogy szálljanak fel a benn veszteglő vonatokra, mert hamarosan indulnak. Várhatóan az első vonat amely elindul, a Bécsbe tartó Eurégio lesz.

Győr 11.45 - Negyedórával a sztrájk vége előtt a győri vasútállomáson alig fél tucat ember várakozik. Az induló vonatok mellett 30-60 perces késések jelennek meg.

Sopron 11.35 - Szolidaritási sztrájk van Sopronban a Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógia, Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola háromtagú sztrájkbizottsága szervezésében. A pedagógusok az első két órát nem tartották meg.

Információink szerint  a szülőket időben értesítették az akcióról, a sztrájk ellen egyetlen szülő sem tiltakozott. Az intézmény felajánlotta a gyerekek felügyeletét az adott időszakra, azonban a 172 diák közül a szülők mindössze 3-nál nem tudták biztosítani az elhelyezést. Délelőtt tíz órától az iskolában a névadóra, Kozmutza Flórára emlékeztek, s házi versenyeket rendeztek az intézményben.

Győr 10.12.

A pályaudvar szinte teljesen kiürült, a MÁV-vonatok nem mennek se be-, se a vasútállomásról kifelé, annak ellenére sem, hogy a néhányan (a húsz kalauzból hárman-négyen) felvették a munkát hat óra után.

A MÁV közelménye szerint Győr és Tatabánya között ment vonat hat óra után is -  ezt Győrben megerősítették, kettő is. Áthaladt egy nemzetközi célállomásra tartó tehervonat is.  

Az is biztos azonban, hogy a hat óra előtt Győrből elindult vonatok a sztrájk kezdete után megállatak a következő állomáson, így például Ácson.
 
A vasúttársaság a pályaudvarokon tájékoztatja az utasokat, de a munkabeszüntetés miatt a jegykiadás bizonytalan. Mint azt a MÁV-START Zrt. korábbi sajtóközleménye tudatta, a sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül visszatéríti, ennek részletei a MÁV-START Zrt. közleményében, a társaság honlapján (www.mavstart.hu) olvashatók.

Sopron 09.13


Sopronban a GYSEV munkatársai reggel 6-tól-8-ig sztrájkoltak, ugyanakkor Sopronból Szombathelyre és Győrbe, illetve Győrből és Szombathelyről Sopronba reggel 6 és 6.15 között vasútpótló autóbuszokat indítottak.

Mint azt a vasúttársaságtól megtudtuk, a menetjegypénztárak működtek, de a buszokon is lehetett váltani jegyet. A GYSEV-dolgozók reggel 8-kor felvették a munkát, és elindultak a vonatok Győr és Szombathely felé.
A nemzetközi vonalon - Ausztria felé, illetve felől érkező vonatok esetében - semmiféle fennakadás nem történt.

Délig leállnak vonatok az országban (2007-11-21) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentkép a pékségnek

A Szent Erzsébet-év lezárásának egyik utolsó aktusaként a gyarmati Szent Erzsébet Pékségnek a… Tovább olvasom