Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sztárok Attila milliós gyógymellényéért

Győr - Az V. Szentiváni Nyári Fesztiválon fellépő hazai sztárok közül tegnap a győri Petz-kórház gyermekosztályára érkeztek énekesek... és kakukktojásként egy sportoló. Jelenlétükkel a tüdőfibrózisos gyerekek kezelését segítő gyógymellény kifizetését támogatták.

A tüdőfibrózis kezelésében nagy segítséget jelent az a 4,2 millió forint értékű, Amerikából hozatott gyógymellény, amelyet a Lurkó Alapítvány szerzett meg néhány hónapja. A Kisalföld a kezdetektől támogatta a kezdeményezést, amely egy tízéves nyúli fiúcska és huszonegy megyei kis beteg állapotán javíthat. A mellény több mint négymillió forintos összegéből mostanáig 1,5 millió forintot tudott kifizetni az alapítvány – mondta el tegnap Zajovicsné Vizer Bernadett, az alapítvány kuratóriumi elnöke –, a többit részletekben törlesztheti. S mivel a készüléket a győri kórház gyermekosztályán helyezték el, így azt folyamatosan használják a megyében kezelt beteg kisgyerekek.

A gyógymellényt Somogyi Attila február óta használhatja.
A gyógymellényt Somogyi Attila február óta használhatja.

Hihetetlen látni ezt a szeretetet. Az alapítvány történetében is mérföldkövet jelent a tüdőfibrózisban szenvedő Somogyi Attila és a gyógymellény ˝meséje˝ , hiszen ez volt az első olyan alkalom, amikor nemcsak cégek, civil szervezetek álltak egy gyűjtés mellé, hanem zsebpénzüket felajánló kisgyerekek, felnőttek és nyugdíjukból adakozni kívánó idősek. Most a hazai zenei élet ismert alakjai is beálltak ebbe a sorba.

A Szentiváni Nyári Fesztivál öt éve indult útjára (zömében a hazai könnyűzenei élet sztárjai lépnek fel a háromnapos rendezvényen) s a kezdetektől segíti a Lurkó Alapítványt. A tradíciót megtartva tegnap is sztárokat és 200 ezer forintot hozott a gyermekosztályra.

Fotó: H. Baranyai Edina

A rendezvényen megjelent sztárok többsége láthatóan előzetesen nem tudta, pontosan kinek és miért jut a felajánlás. Vigi (Víg László), az Auróra punkbanda énekes-szólógitárosa a sajtótájékoztatón nyelte a könnyeit, amikor Attilával és a többi kisgyerekkel szemben ült. A könnyűzenei élet egyik legismertebb alakja, LL Junior azzal okozott meglepetést, hogy csak suttogva tudott beszélni; Bodnár Tibor, a Ladánybene 27 zenekar vezetője pedig ki is mondta, amit a többiek körülírtak: „Sokszor hívnak segíteni, de ritka, hogy megismerjük azokat, akiknek adni tudunk." A tegnap kórházi „fellépésen" ott voltak a Lord zenekar zenészei és a szentiváni LK Beat tagjai is.

Sztárok érkeztek a győri kórházba, hogy jelenlétükkel hívják fel a figyelmet a tüdőfibrózisos kis betegek gyógyítását segítő mellényre. Fotók: H. Baranyai Edina
Sztárok érkeztek a győri kórházba, hogy jelenlétükkel hívják fel a figyelmet a tüdőfibrózisos kis betegek gyógyítását segítő mellényre. Fotók: H. Baranyai Edina

A legnagyobb meglepetést Stark Péter, a Győri ETO FC csapatkapitánya szolgáltatta, aki a mellény megérkezésekor megígérte, a csapat segíteni fogja Attilát, az alapítványt és természetesen a többi kisgyereket, Stark a csütörtöki sajtótájékoztatóra is eljött, s ő egymaga 100 ezer forinttal kiegészítette a szervezők 200 ezres felajánlását...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A honlap már nem elérhető

Győr - Lapunktól értesült a győri autókereskedés is, hogy adatait olyan honlapon szerepeltették,… Tovább olvasom