Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szponzort keres a barokk esküvő

Összefogás: belvárosi kirakatszépítő verseny indul a boltok között a turistacsalogató látványosság kedvéért.

Keglovich Ferencnének, a Zichy-palota igazgatójának egyik szeme sírhatna, a másik nevethetne. Sírni azért lenne oka, mert a tavaly is közel ötvenezer embernek kellemes kikapcsolódást, jó hétvégi elfoglaltságot jelentő barokk esküvő igazán színpompás megrendezéséhez hiányzik még hárommillió forint. Nevethetne a másik szeme, hiszen
végre úgy tűnik, megmozdulnak a győri belvárosi boltok.

Kirakatszépítő, barokkosító versenyt hirdetnek egymás között. A vendéglősök közül Szabó László pedig beajánlotta mesterszakácsát, Suga Pétert, aki minden étterem számára igazi barokk, ám ma is elkészíthető menüt állít majd össze.

Ugyancsak az örömre ad okot, hogy egyre többen öltöznek be az augusztusi hétvégén rizsporos parókába, fodros ujjú ruhákba. A városlakók közül is sokan felismerték, ha hozzájárulnak ahhoz, hogy igazi esemény legyen a barokk esküvő, akár az sem távoli cél, hogy Győrről mint a folyók Velencéjéről beszéljenek majd, párhuzamot vonva a velencei karnevál maskarái és a győri barokk ruhások között. Jó példa is van a megyeszékhely előtt: a németországi Landshut városa, ahol a barokk eseményre több ezren is beöltöznek.

A barokk esküvővel kapcsolatban tartott egyeztetésen rengeteg jó ötlet merült fel. Ezek közül az egyiket a Kisalföld is szívesen támogatná. Az egyetemisták barokk ruhás szépségversenyt hirdetnének. A jelentkezőknek barokk ruhába kellene bújniuk, a Kisalföld fotósai lefényképeznék, majd lapunk hátsó oldalain megjelentetnénk őket. Az internetes szavazás után eldőlne, ki lesz a barokk esküvő szépe. (Erről részletek hamarosan a Kisalföldben.)

Ebben a pillanatban tehát a helyzet az, lesz barokk esküvő augusztusban, az ifjú pár már készül. A programok a pénzhiány miatt kicsit talán szegényebbek lesznek a tavalyinál. Bár itt az esély bármely nagy támogatónak, mint szponzornak, az ügy mellé állni.

Fábián György

Pénzügyi háttér

A Zichy-palota közel 12 milliós költségvetéssel rendezi meg a barokk esküvőt. Ebből a város az intézmény költségvetéséhez először 1,2 milliót, majd később némi lobbizás után még 3 milliót tud hozzátenni. Bevételük az eseményen csak az árussátrak bérleti díjai. Pályáznak, szponzort gyűjtenek, így próbálnak turistacsalogató rendezvényt összehozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomravezetői díj a kukagyújtogatókért

Fél év alatt csaknem másfél millió forint kárt okoztak a főképp szelektív hulladékgyűjtő edényeket… Tovább olvasom