Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Szövödei fordulat

Százmillió forintért vette meg egy szakmai befektető az Uniontext készleteit, eszközeit és vállalta a mintegy félezer alkalmazottból háromszáz továbbfoglalkoztatását.
A Uniontext Kft. háromszáztizenöt dolgozójának rendeződött a sorsa. A felszámolás alatt álló cégnél bekövetkezett kedvező fordulatról tegnap dr. Varga János tartott sajtótájékoztatót. A felszámolóbiztos elmondta, hogy a hitelezői választmány döntése alapján százmillió forintért egy szakmai befektető kapta meg a nagy múltú győri textilvállalat árukészletét, gépeit és a Leonell márkanevet.

A vevő háromszáz alkalmazottat átvesz. A dolgozók egyéves foglalkoztatására vállalt garanciát és megegyezett a kisebbségi tulajdonossal, a Graboplast rt.-vel is az ingatlan bérléséről. A tegnap aláírt szerződések nyomán 2010-ig használhatja az új tulajdonos a gyár területét, épületeit. A Grabo pedig vállalta tizenöt korábbi dolgozójának visszavételét. Így júliusban mintegy száz dolgozónak, az elkövetkező félévben várhatóan befejeződő felszámolás végén további hatvan, jelenleg gyesen, gyeden lévő asszonynak kell új állást keresn ie.

A felszámolóbiztos szerint járandóságaik kifizetésére lesz fedezet.
A szakmai befektető magyar magánszemélyek és a csárdaszállási Csárda-Tex Kft. tulajdona, amely ugyanolyan tevékenységet végez, mint a győri textilgyár. Nemrég több mint egymilliárd forintos beruházás keretében új szövödét hozott létre, ám a pamutból csak nyersárut, festetlen textíliát készít. A kilenc éve alapított, nyereséges cégnek nincs kikészítőüzeme, ezért is érdeklődött az Uniontext iránt. Szűcs Tibortól, a Csárda-Tex ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a tervek szerint a Csárdaszálláson szőtt anyagot is Győrben készítik ki, azaz festik meg. Így növelhető lenne a versenyképesség. A befektető nevében elmondta: a cél a győri gyár helyzetének stabilizálása.


Kapcsolódó cikkek >>

A dolgozók reménykednek (2003-04-04) >>
Csődben a győri Uniontext Kft. (2003-03-03) >>
Elkelt az Uniontext (2003-06-30) >>
Felszámolás az Uniontextnél (2003-03-10) >>
Ismét elbocsátás (2003-03-30) >>
Sorskérdés ötszáz család számára (2003-03-30) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolóház épül Győrben

Épül Győr első parkolóháza. A kivitelező Integrál-H rt. május végén kezdte meg a munkát, s a tervek… Tovább olvasom