Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Szövetség az állatkínzás ellen - Sérült macskát dobtak ki

A napokban egy frissen műtött, sérült kiscica életét kellett megmenteni, az állatot Abda határában dobta ki valaki a hordozójával együtt.
Cél a 24 órás ügyelet – Együttműködik a menhely és az országos védőrség

Feljelentést tettek a győri állatvédők. A napokban egy frissen műtött, sérült kiscica életét kellett megmenteniük, az állatot Abda határában dobta ki valaki a hordozójával együtt. Az Országos Állatvédőrség és a menhely együttműködése épp az ilyen esetek megelőzését szolgálja.

Jövőre lesz húszéves az Emberek az Állatokért Alapítvány. A Győri Állatmenhelyet adó-egyszázalékokból és adományokból fenntartó szervezetnek több száz önkéntese van. Hogy munkájukra mekkora szükség van, arról a számok beszélnek: a kennelek állandóan tele vannak, ebben a pillanatban is 240 körüli kutya és közel 70 macska várja tőlük sorsa jobbra fordulását.

Napról napra jobban van: Ez az a kiscica, amelyiket Abda határában nem sokkal a műtétje után dobtak ki. Fotó: B. A.
Napról napra jobban van: Ez az a kiscica, amelyiket Abda határában nem sokkal a műtétje után dobtak ki. Fotó: B. A.


– Telente mindig több a kidobott állat. Vemhes kutyák, egész almok kerülnek utcára – mondja a Kisalföldnek Nagy Péter, a menhely vezetője, aki arról is beszámol, hogy épp a napokban tettek feljelentést egy furcsa ügyben. Abda határában találtak rá egy kiscicára. A hordozója mellett feküdt, sérülten, nem sokkal korábban ivartalaníthatták. Az egyik önkéntes vette magához, rendszeres orvosi kezelésre szorul.

Nagy Péter tapasztalatai szerint nemcsak szándékosan, de tudatlanságból, felelőtlenségből is árthatnak az emberek az állatoknak. Rendszeresen felbukkannak például olyanok, akik hobbiszerűen gyűjtik a kutyákat, macskákat. Aztán amikor évek múlva elszaporodnak, nem tudnak róluk gondoskodni. A menhely vezetője hisz abban, hogy az állatvédelmi törvény segítségével meg lehet fékezni az ilyen eseteket, ezért tervezik az együttműködést az Országos Állatvédőrséggel. Nagy Péter fontosnak tartja, hogy a közvélemény és a hatóságok számára is tiszta és átlátható legyen a kapcsolat. Annál is inkább, mert több panaszos bejelentést kaptak, miszerint vannak, akik magukat állatvédőrnek kiadva, jogosulatlanul próbálnak egy-egy ügyben eljárni.

– A munkánknak a menhely megbízható hátteret adhat, rájuk számíthatunk, ha a rendőrség segítségével egy bűncselekmény helyszínén talált, lefoglalt vagy megkínzott állatnak segítség kell – erősíti meg Virág Anikó, az Országos Állatvédőrség Győr-Moson-Sopron megyei koordinátora.

A menhely arra bátorítja önkénteseit, hogy végezzék el az állatvédőr-tanfolyamot és csatlakozzanak a szervezethez. A cél, hogy kiépüljön a napi huszonnégy órás ügyelet Győrben, amely kapcsolatot teremt az állatvédőrség, a menhely, a rendvédelmi és a közigazgatási szervek között, s hogy a fellépések követhetők, számon kérhetők, dokumentálhatók és szakszerűek legyenek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális ajánlatok álláskeresőknek Győrben

Tovább olvasom