Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Szóvá tehetjük a gyanús mérést? Szóvá!

Gyakran az a gyanúm, hogy a bolti mérleg használatakor más egységárral számolnak, mint ami az árura ki van írva - írta olvasónk.
Olvasói kérdés

Gyakran az a gyanúm, hogy a bolti mérleg használatakor más egységárral számolnak, mint ami az árura ki van írva. Azt is látni véltem már sokszor, hogy az élelmiszertermék súlyára „rásegítenek", így mérnek többet a valóságosnál. Sokszor eleve olyan süllyesztett helyen van a mérleg, hogy nem lehet látni, mi történik méréskor. Mit lehet ilyenkor tenni?


A vevő az üzletben kérheti a mérés ellenőrzését. Több helyen ehhez külön mérleg is van. A vásárló kérheti azt is, hogy hívják oda az üzletvezetőt és úgy végezzen újbóli, ellenőrző mérést az eladó.

Az új eredményt a fogyasztó összehasonlíthatja a korábbi mérés alapján számított árral. Véleményét beírhatja a vásárlók könyvébe és gyanú esetén bejelentést tehet a fogyasztóvédelmi felügyelőségnél (96/329-
244, 34/309-303). Ilyenkor a hatóság emberei az adott üzletben próbavásárlást végeznek és ha akkor hibát találnak, figyelmeztethetik, akár meg is büntethetik a kereskedőt.

Egyébként a vevő a „lábával is szavazhat", azaz dönthet úgy, hogy nem megy olyan boltba, ahol számára gyanús a mérés, nem meggyőző a mérleg elhelyezése.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melyek a tipikus hibák a győri közlekedésben? Most megmutatjuk videón!

Michl Róbert oktatóval tettünk egy kört Győrben, s közlekedési tévedéseket vadásztunk. Tovább olvasom