Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szorul a hurok a gyilkos körül

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján biztosnak látszik, hogy a győri Tompa Esztert szexuális indítékból rabolták el szeptember 22-én, majd ölték meg még ugyanazon a napon. A nyomozók szerint az elkövetőt csak „a halála mentheti meg” a felelősségre vonástól.
– Szorul a hurok a lány gyilkosa körül. A szakértői vélemények alapján már most elmondható, hogy olyan bizonyítékok vannak a kezünkben, amik alapján kétségkívül rá tudjuk bizonyítani a bűncselekményt az elkövetőre, és esetleges segítőjére – mondta el a Kisalföld érdeklődésére dr. Bánhalmi Zsolt alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság nyomozóosztályának vezetője.
Nincs tökéletes bűncselekmény, hiszen a tettes ebben az esetben is hibázott. Köszönhetően a lelkiismeretes helyszíni szemlének és a kiváló szakértői munkának, ezek a hibák láthatóvá váltak. A megyei nyomozók kezében több olyan tárgyi bizonyíték is van, amelyek összefüggnek az elkövetővel.

 Bejelentéseket várnak

A bejelentéseket munkaidőben a nyomozóosztály 96/520-012-es telefonszámán, munkaidőn túl a 107-es segélyhívón, illetve a rendőrség 06-80/555-111-es ingyenes zöldszámán várják. A bejelentések név nélkül is megtehetők
– A bizonyítékok láncolata alapján az elkövető felelősségre vonását csak a halála

hiúsíthatja meg. Ez a bűncselekmény – mint különösen kegyetlen, brutális elkövetés miatt minősített eset – nem évül el – magyarázta Kovács László alezredes, életvédelmi alosztályvezető, aki hozzátette, hogy ha elfogásakor meg sem szólal a tettes, akkor is kattan a bilincs a csuklóján, figyelemmel a személyével összefüggő bizonyítékok súlyára.
A nyomozócsoport – a szakértői vélemények és egyéb adatok alapján – úgy látja, hogy Tompa Eszter ellen szexuális motivációból indult a támadás. Azonban az elkövető, vélhetően az áldozat kemény védekezése miatt, megölte őt.

Az elkövető a támadáskor feltehetően a felső testén megsérült, miután az áldozat az életéért küzdött.
A nyomozók remélik, hogy van olyan személy, aki emlékszik rá: ismerősei között valaki a gyilkosság utáni időpontban arcán, kezén, mellén sérülést szerzett. A támadó vagy segítője feltehetően olyan családi házzal, hétvégi házzal rendelkezik, ahol grillezni is szoktak.
– A kör szűkül, több személy került érdeklődésünk középpontjába. Minél előbb be akarjuk fejezni a nyomozást, amit a korábban kitűzött kétmillió forintos nyomravezetői díjjal is szeretnénk felgyorsítani. További lehetőségként a vádalku alkalmazásától sem zárkózunk el – hívta fel a figyelmet Bánhalmi alezredes.

A rendőrségi szakértő megállapította, hogy az elkövetéskor használt, tízévesnél öregebb, három- vagy ötajtós, csapott hátú személyautó színe matt bordó. Ezért várják olyan tanúk jelentkezését, akiknek feltűnt, hogy a bűncselekmény elkövetése után egy ilyen autót valaki eladott vagy átfestetett. Fontos, hogy a gépkocsi tulajdonosa a csomagtartóban hosszú időn át fehér nejlon-, úgynevezett bálazsinórt tartott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkisebb Rotary Club

Győrújbaráton alakult meg hazánk, de vélhetően Európa legkisebb Rotary Clubja. Már karácsonykor… Tovább olvasom