Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szorosabb közbiztonsági háló Győrben

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai 566 esetben végeztek igazoltatást a héten, május 03 és 09. között a közbiztonsági, fokozott ellenőrzés keretein belül.

Biztonsági intézkedésre – ittasság miatt – egy alkalommal került sor, egy férfit, pedig kábítószer gyanúja miatt állítottak elő.

Közlekedési szabálysértési feljelentést 5, közigazgatási eljárás hatálya alá tartozó feljelentést pedig egy esetben tettek a rendőrök. 33 személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot 209.000,-Ft értékben.

Dicséretesnek értékelhető, hogy a 136 megszondáztatott gépjármű vezető közül megyénkben nem került sor vezetői engedély bevonására.

Olvasóink írták

 • 3. tejfelesszájú 2010. május 18. 08:41
  „Gyorshajtók nélkül csődbe megy a rendőrség

  http://www.tmrsz.hu/sajto/986-agyorshajtokonkentnemfizetnek.html

  Aggódik az ORFK: veszélyben a 16 milliárdos bírságbevétel

  A javuló közlekedési, és a romló bírságfizetési morál veszélybe sodorja az ORFK költségvetését, amelyből 16 milliárd forintot, saját bevételként, a többek között a gyorshajtókra kivetett közigazgatási bírságokból kell előteremtenie a rendőrségnek. A májusig kivetett bírságoknak alig több, mint a harmadát fizették be az autótulajdonosok. Ha nem javul jelentősen a behajtás hatékonysága, az év végére felborul a rendőrség költségvetése.”
 • 2. pret 2010. május 11. 10:25
  „Ez a dolguk vazz nem tudom mi ebben a hír? Egy valami lemaradt. Mennyi a zsebbe fizetés miatt elengedett hiperpigmentáltak száma?”
 • 1. szocdem 2010. május 11. 09:32
  „"Dicséretesnek értékelhető, hogy a 136 megszondáztatott gépjármű vezető közül megyénkben nem került sor vezetői engedély bevonására. "

  Dícséretes?
  Én inkább súlyos kudarcnak nevezném.

  Elsődlegesen azért, mert legalább 10 embert tudnék megnevezni, aki napi rendszerességgel szegi meg a hírhedt nulltolerancia törvényt, Ha tizen tennénk ugyan ezt ez a szám százra, ha ezren akkon tízezerre tehető.. Vagyis a törvényt nem tartja be a társadalom egy igen jelentős, és nagyon értékes része.

  Másodlagosan meg azért, mert az ellenőrzések nem azért voltak hogy "senkit ne kapjanak el" hanem azért, hogy lehetőleg minél több bírságot sikerüljön behajtani az államnak - ami bizony a neoliberális állami gondolkodás miatt most igen csak vacak pénzügyi helyzetben van.
  Botorság és vakság volna azt állítani, hogy a pénzbüntetésekből komoly bevételt nyerő államaapparátus azért küldi ki a rendőröket az útak szélére, hogy azok "bitonságot" teremtsenek! Igen is azért, hogy sarcoljanak, és mindenki tejeljen aki csak tejelhet valamiylen ürüggyel.

  Szóval kudarc volt ez elvtársak, méghozzá nem is kicsi.. HA meggondolom, hogy egy ellenőrzés 10 percig tartott, a felhasznált eszközök meg egy millióba, - a rendőrök munakbérét nem is számítva- akkor a lakosságnak (az időlopással) pontosabban a gazdaságnak kb 5 millió Ft kárt okozott az ellenőrzés.
  Nem baj, a karlevágatásért nyomuló csőcselék ezt szereti még akkor is, ha egyszer majd ettől az ostoba "biztonsági" (paranoiás) mániától fog koldusbotra jutni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákpolitika: az új HÖOK elnök Győrből érkezik

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) 2010. május 8-án, szombaton tartott… Tovább olvasom