Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Szóról szóra: Angliába utazhat a nyertes

A fődíj értéke csaknem félmillió forint! Ennyit kóstál az a kéthetes angliai kurzus, amelyen játékunk győztese vehet részt. A Kisalföld a Vocational Academyvel és az IHH nyelviskolával közösen csaknem egy éve indította el a Szóról szóra játékot.

A díjátadók és a nyertesek
Olvasóink naponta találkozhattak néhány ismeretlen német és angol szóval az olvasó szolgálati oldalakon. Nagyon sokan neveztek a játékba, nagyon sokan kezdtek el tanulni. Csaknem ezren próbálták meg az uniós csatlakozás előtt nyelvtudásukat gyarapítani. Több fordulóban vizsgáztak a Kisalföld győri, soproni, mosonmagyaróvári szerkesz tőségében. A HéTVége magazin segítségével otthon is önálló teszteket írhattak, így gyarapítva a tudásukat. Aztán végre, ha kicsit megcsúszva is, de eljött a nagy vizsga ideje, ahova csak az előzetes teszteken legjobban teljesítőket hívtuk be.

A feladatokat, melyek a Szóról szóra játékra épültek, ismét a Vocational Academy tanárai állították össze. A legjobbak majd egy óráig viaskodtak a szavakkal, mire végeztek. Mind a német, mind az angol részben nagyon szoros volt a verseny. Ráadásul sorsolni is kellett, hiszen a játékunk kiírása szerint vagy az angol, vagy a német nyertes számára garantált két hetet idegen nyelvterületen. Végül Bognár Ivonának kedvezett a szerencse.

Mivel a legjobb volt az angoltesztet kitöltők között, ő kapta meg a csaknem fél millió forintot érő külföldi nyelvtanulási lehetőséget. Ivona, mint a neve is mutatja, nem született magyar állampolgár. Csehországból érkezett a Kisalföldre és itt egy textíliát gyártó cseh céget képvisel. (Ők adták például a Magyar Honvédség ruháihoz az alapanyagot.) Mint elmondta, nagyon szerette a nyelvtanfolyamot. Először a szavakat kezdte el tanulni, de rájött, neki a nyelvtanra is szüksége van. Így az angliai két hét segítségével, amit Stamford nyelviskolájában tölthet majd el nyáron, már egész jól fog beszélni.

Kiss Valéria még tanuló. Kiválóan teljesített a németteszten. Jutalma nem marad el, hiszen az IHH jóvoltából extra ajándékot, egy nyári nyelvtanulási kurzuson való részvételt nyert. Igaz, nem Németországban, hanem Győrben, de tanulni a megyeszék helyen is kiváló alkalma adódik, és ehhez kiváló tanárai lesznek.

Kapcsolódó cikk >>

Vágó: nyelvtanulás puszta élvezetből (2003-04-14) >>

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ügyészek és anyanyelvünk

„ Aki gyakran szerepel nagy nyilvánosság előtt, s az ügyész ilyen, annak jobban kell vigyáznia… Tovább olvasom