Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szomszédoló radnótis diákok nyelvi sikerei

Győr - A cseh és szlovák testvériskolákkal kialakított többéves kapcsolatot a Radnóti diákjai és tanárai a nyelvtanulásban is kamatoztatják. A zárásához közeledő nemzetközi projektjük keretében nemrégiben Győrben tartottak találkozót.
A győri Radnóti Miklós Általános Iskola kapcsolata a szlovákiai, szenci Tajovskeho-iskolával hat évre nyúlik vissza. Több cserelátogatást, közös sportrendezvényeket, nyelvi versenyeket szerveztek. Hároméves együttműködésükhöz már a Comenius-projekt ad keretet. Partnerük ebben a cseh Velka Bites-i iskola. A program címe: Egészséges iskola – egészséges ifjúság. A gyerekek angol és német nyelven leveleztek, megismertek különböző népszokásokat. A legutóbbi találkozón Győrben az egészséges táplálkozás volt a fő témájuk. Erről hallhattak előadásokat a három ország diákjai és játékos sportvetélkedőt tartottak nekik. A győri programot egy szenci és egy Velká Bites-i látogatás követi. Főként főzőversenyek és sportolási lehetőségek várják a tanulókat. A hároméves együttműködés lezárásaként a partneriskolák német nyelvű naptárt adnak ki, amely a három nemzet ételreceptjeit tartalmazza.

– Együttműködésük során a tanulók betekintést nyertek más országok diákjainak mindennapjaiba. Gyakorolhatták a német és az angol nyelvet, több sportágban összemérhették képességeiket. Diáktalálkozókon képviselték iskolájukat, városukat, Magyarországot. A három nemzeten átívelő projekt nemcsak iskolánk egészségnevelési programjának egyik alkotóeleme, hanem épít az iskola nyelvoktatásának hagyományaira – foglalták össze törekvéseik lényegét a pedagógusok, akik örömmel nyugtázták, hogy a tanulók könnyen tudtak kapcsolatot teremteni akár német, akár angol nyelven. A Radnótiban a nyelvoktatás magas színvonalára helyezik a hangsúlyt, ügyelnek a tehetséggondozásra. Mindezt számos versenysiker is bizonyítja. A mostani tanévben például a megyei angolverseny szóbeli fordulójába négy radnótis diák jutott be, s közülük került ki az első helyezett. A Fekete-iskola által szervezett angolnyelv-ismereti versenyen ötödikeseik megszerezték az első három helyezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sztárvadászat táncosokra vadászott

Győr - Nézzék meg videónkat a győri Sztárvadász tehetségkutató műsor táncos produkcióról! Tovább olvasom