Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Szomszédok, körjegyzőségben

Jegyzőség helyett körjegyzőség tevékenykedik az óesztendő utolsó előtti napjától Tápszentmiklóson és a szomszédos Láziban. A két település 6,7 millió forintot nyer az összefogással. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mit nyert Tápszentmiklós azon a peren, melyet az állam ellen indított.
Két hét alatt elbírálták a pályázatot: Ma még életveszélyes, rövidesen új hidat építenek a Bakony-ér fölé. Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere.
Aligha volt eddig olyan pályázat, bármilyen lehetőség, amelyiket Tápszentmiklós ne ragadott volna meg, hogy segítsen magán. Svédországból ajándékba kapott iskolapadban ülnek a gyerekek, onnan való ülőalkalmatosságokkal rendezték be a házasságkötő termet, és egykori holland kincstári (honvédségi) számítógépen tanulnak az iskolás gyerekek.

Életveszélyes fahíd

A szilveszter előtti napon hasonló meggondolásból alakított körjegyzőséget Tápszentmiklós és a szomszédos Lázi. A törvény értelmében a két községet idén 6,7 millió forint támogatás illeti meg, s ezt a lélekszám arányában osztják el egymás között. Lesz helye a pénznek – mondja Kovács József tápszentmiklósi polgármester.
A község és Bársonyos közötti földúton nemrég életveszélyessé vált fahíd kiváltására azonban nem ebből a pénzből költenek. Kevés is lenne rá. A Bakony-ér nyáron tengerré változtatta a határt, hetekig víz alatt állt az öreg fahíd. A szerkezet helyenként már beszakadt, ki-ki csak a maga felelősségére használhatja, s tábla hirdeti, mert életveszélyes. Ha lezárják Mezőörs vagy Bakonyszombathely felé, harminc kilométeres kerülővel lehet átjutni a bársonyosi határba. A községben ritkán hallható dicsérő szavakkal illetik a pénzügyi kormányzatot. Tudniillik két hét alatt elbírálták a község híd-újjáépítési pályázatát. Úgy szavaztak meg, hagytak jóvá tizennyolcmillió forintot az új hídra, hogy nem szabtak feltételt, mennyivel kell a községnek hozzájárulni a költségekhez.

Kilenc- helyett harminchatmillió járna?

A Tápszentmiklósnak gázközművei után jóváhagyott kilencmillió forint okán viszont nem dicséri, hanem pereli a község az államot. Valójában ugyanis harminchatmillió forint járna. A kilencmillió forintot viszont a település kiporciózza a száznyolcvan helybeli család között. Negyvenezer forint jut portánként. Az új év első napjainak újdonsága lesz az is, hogy a községházán lévő házasságkötő terem egyben teleházként is működik majd. A hivatal óráiban két számítógépen teremthetnek a községbeliek kapcsolatot a világgal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberek nélkül unatkoznak

A látogatók elől november 15-től március 15-ig zárva a győri állatkert, ahol persze ilyenkor is… Tovább olvasom