Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Szomorú statisztika: tizenketten haltak meg megyénk útjain januártól

A balesetek megelőzése érdekében óvatos és körültekintő vezetésre intenek a szakemberek.

A Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság ismételten felhívja az utakon közlekedő gépjárművezetők figyelmét, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek körültekintőek és türelmesek!

A meteorológiai tavasz ellenére a kedvezőtlen időjárási viszonyokból adódó rossz út és látási viszonyok miatt vezessenek óvatosabban!

Csütörtökön Győrben egy 22 éves fiatalember veszítette életét autóbalesetben. 2013. január 01-től 2013. március 21-ig megyénk útjain 11 halálos balesetben tizenketten haltak meg.

A 11 esetből négy alkalommal a baleset részese vált áldozattá. 7 esetben személygépkocsi, 3 esetben tehergépkocsi vezető és 1 esetben gyalogos okozta a tragédiát.

A statisztikai adatokat elemezve megállapítható, hogy a balesetek okai között szerepel a figyelmetlen, gondatlan vezetés (4 esetben), a gyorshajtás (3 esetben), az elsőbbségi jog meg nem adása (2 esetben), szabálytalan megfordulás (1 esetben) és vasúti tiloson való áthaladás (1 esetben). A tragédiák 45%-át megyén belüli lakos okozta.

A rendőrség illetve a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri megyénk lakosságát, a járművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek türelmesebbek! 

Mindenkinek egy élete van, vigyázzunk rá!

Balesetmentes közlekedést kíván a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2013. március 23. 16:38
  „Gumifákat akkor az út szélére. Meg mindenkinek oxigénpalackot is.”
 • 4. dödike 2013. március 23. 08:51
  „Nem az út a hibás.Megmondta Pintér"az emberekkel nem vagyok megelégedve" ENNYI.”
 • 3. lajospapa 2013. március 23. 08:29
  „Az útmenti fákat kivágók fagyilkosok!”
 • 2. GabeszI 2013. március 22. 20:20
  „Nem beszélve arról, hogy mindenről beszélünk, mindenféle ok van, gyorshajtás, relatív gyorshajtás, egyről nem beszélünk, mégpedig arról, hogy nincs út! A megyében már nincs járható út! A 85-ös, ha már itt tartunk olyan, mint a szekérút a 16. században. Ez nem út, ez egy ramaty! Persze, hogy van baleset. A biztonságos közlekedéshez, a mai modern járművekhez, út is kellene Uraim, kátyú, nyomvályú nélkül felfestve! Győr és Csorna között az utat utoljára a 90-es !!!!!!!! években aszfaltozták részben! Csorna előtt már nincs út! Szégyen!”
 • 1. sorok_közt 2013. március 22. 11:09
  „Konkrétan azon a helyen nem volt haláleset (tudomásom szerint) amiről írok, de a mesterségesen, záróvonallal leszűkített tér oka lehet balesetnek:

  Ha Győrből haladunk Csorna felé az 1-esen, majd a 85-ösön elég kevés lehetőség van az előzésre. A Bécsi úti kereskedések környékén már elég sok a záróvonal, majd következik a "repülőgép"-nél a kanyarral összekapcsolt villanyrendőr. Aztán a vasúti felüljáró, az autópálya kereszteződés, majd egy fantomkereszteződés. Na ez utóbbi szúrja a szememet. Mármint az, hogy a nem létező útkereszteződés miatt kb 500 méteres záróvonal van. Vajon miért? A kereszteződést kb 6-8 éve építhették az azóta sem megépült iparterület számára. Arról a kereszteződésről jobbra, a Rábca irányába nem kanyarodik le senki, a másik irányba is csak traffizó rendőr vagy vizelő sofőr. Kérdezem: mi szükség erre az útkereszteződésre? Mi szükség fél kilométerre elzárni az előzés lehetőségét, amikor úgyis olyan kevés van ebből ezen az úton? Előbb-utóbb van egy türelmetlen sofőr aki nem tudja kivárni a kedvező lehetőséget. Ne értsen félre senki.Nem száguldozni akarok, csak utálok kilométereken keresztül teherautót követni, utálom amikor nem látok előre. Véleményem szerint nem csak körültekintő vezetésre, hanem körültekintő forgalomszervezésre is szükség lenne a balesetmentes közlekedéshez. Aztán említhetném még: főúton, ahol fényvisszaverős útjelzők sorakoznak sok ember halálát okozzák az útszéli fák. Szükség van a természetre, de nem 3 méterre a főúttól . Mellékúton segítenek az út vonalvezetésének előre látásában, de főúton ez meg van oldva a prizmás útszél-jelzőkkel. Hány ember élhetne, ha a főutak mellett nem lennének útszéli fák?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontották a hajléktalanok egykori téli krízisszállóját Győrben - fotók

A Stromfeld úton teljesen elpucolták a volt nappali melegedő épületét. Tovább olvasom