Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Szomorú fecskesors

Rengeteg kismadár jár úgy, hogy kiesik a fészkéből. Majdán Antal is így bukkant a minap egy fecskére, de hiába próbált számára szakszerű ellátást keresni.
A talált kismadár
A győri úr éppen Újvárosban sétált, amikor a Szegfű utcánál felfigyelt az árva madárra. Majdán Antal több fészket is látott a közelben, szerette volna visszatenni a fecskét, de a tulajdonosok ezt nem engedélyezték neki. Megsajnálta a madarat, hazavitte, majd tárcsázta az állatkert számát. Ott állítása szerint közölték vele, hogy nem foglalkoznak az üggyel, később az erősködését követően hozzátették, hogy vidéken van az autójuk, ha akarja, vigye be. Majdán úr a hallottakon mélységesen felháborodott. Ennek ellenére, ha rendelkezésére állt volna autó, beadta volna a kismadarat az állatkertbe. Nem sokkal később többszöri telefonálás után megérkezett hozzá a gyepmester, aki nem vitte el a madarat, mondván, nem érdemes, úgyis elpusztulna. Majdán Antal jobb híján a környéken egy üres fészket keresett az éppen repülni tanuló kisfecskének, s most abban bízik, hogy egy pár megsajnálja a gyakran jelző kismadarat, s etetni fogja.

Dr. Andréka György, a győri állatkert igazgatója az ügy kapcsán azt nyilatkozta, hogy Majdán úr valóban megkereste telefonon őket, s közölték vele, hogy nem áll módjukban kimenni a madárért, de ha beviszi, gondoskodnak róla. A férfi hangos reklamálása után a kolléganője később kiküldte hozzá a gyepmestert, akinek az állítása szerint Majdán Antallal megállapodtak abban, hogy nem szállítja el a madarat, mert eltörött a szárnya. Az igazgató elmondta: a fészekből kiesett kisfecskék kilencvenöt százaléka a gondos ellátás ellenére is elpusztul. A fennmaradó öt százalék miatt azonban mindenkinek azt tanácsolja, hogy vigye be a talált madarat az állatkertbe. A környékbeliek tudnak erről, s élnek is e lehetőséggel, számos állatot mentettek már így meg. Néhány hete például itt felnevelt erdélyi fülesbaglyokat és vércséket szoktattak vissza a természetbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sugárgép: augusztustól üzemelhet

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház onkológiáján a két sugárkeze-… Tovább olvasom