Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Szombaton megnyílik a Rippl-Rónai-tárlat

Szombaton délután 3 órától nyit a nagyközönség előtt a Rippl-Rónai-kiállítás. A város már tavaly, a nagy sikerű Munkácsy-kiállítást követően tervezte a mintegy 100 alkotásból álló válogatás egyedülálló bemutatását és július végéig mintegy húszezer látogatóra számítanak.

A város már tavaly, a nagy sikerű Munkácsy-kiállítást követően tervezte a mintegy 100 alkotásból álló válogatás egyedülálló bemutatását és július végéig mintegy húszezer látogatóra számítanak.

Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere külön is tett egy sétát a Narancsos csendélet, a Kunffyné virágos kalapban, a Zorka, a Maszkos csendélet, a Piacsek bácsis sorozat és a festő ismert portréképei között.

– Kivételes, máshol így együtt nem látható Rippl-Rónai-képekben gyönyörködhetnek hétvégétől a győriek, és a városvezetés reményei szerint a kiállítás több ezer művészetkedvelő turistát is vonz majd – fogalmazott Ottófi Rudolf, aki elárulta, nem győz betelni a látvánnyal, a képekkel, amelyeket katalógusokból, könyvekből ez idáig ugyan ismert, de az eredetieket látni különleges élmény.

A szombat délutáni nyitásig – a Városi Múzeum munkatársai kitartó és aprólékos munkájának köszönhetően – minden a helyére kerül. Fotó: Bertleff
A szombat délutáni nyitásig – a Városi Múzeum munkatársai kitartó és aprólékos munkájának köszönhetően – minden a helyére kerül. Fotó: Krizsán

Amikor Győr megkapta a Kultúra Magyar Városa címet, az alpolgármester már akkor jelezte: a Munkácsy- után a Rippl-Rónai-képek ˝vendégeskednek˝ majd a Rába-parti városban – a kiállítás szombaton készen áll a látogatók fogadására. Hogy mindez mennyibe kerül, egyelőre nem készülhetett pontos végelszámolás, az azonban bizonyos, hogy milliókat spóroltak: a város nem kész kiállítást vásárolt meg, sokkal inkább a múzeum vezetése és munkatársai szerveztek, tárgyaltak, szállítottak és rendeztek saját elképzelésük szerint. Az ˝eredményt˝ érdemes megtekinteni: Rippl-Rónai zseniális, egyedülálló és végre Győrbe ért.


Munkácsy-tanítvány volt

Rippl-Rónai József két évig Munkácsy-tanítványként is dolgozott, de otthagyta a szalonfestészetet, nem elégedett meg ezzel: újított, kísérletezni mert, így például üvegablakok tervezésével is foglalkozott, ő készítette az Ernst Múzeum nagyméretű üvegablakát.

Olvasóink írták

 • 6. tricse 2010. május 16. 10:33
  „Ezt se látom majd, mint a Munkácsyt! Gondolom jó kis beléptidíj lesz!”
 • 5. vadrozsa 2010. május 16. 07:32
  „Where can we find this exposition?”
 • 4. reggi 2010. május 15. 13:42
  „Kedves HJ! reklámnak minősül-e, ha leírta volna hogy hol van a kiállítás?”
 • 3. Esthajnal 2010. május 14. 15:24
  „akkor gyere Földi, nem akadályozunk meg ebben”
 • 2. Földi 2010. május 14. 12:35
  „Engem példádul nagyon érdekelne. Szó szerint megdobbant a szivem és bizony nem kis sóvárgásal olvastam végig a cikket. Sajnos én csak augusztusban tudok elmenni Magyarországra, ha jól emlékszem, akkor már nem látható a tárlat.

  Még mindig emlékszem a Budapesten, 1998-ban látott Rippl-Rónai kiállitásra. Nagyon szivesen megnézném a györiek által összeválogatott tárlatot is.”
 • 1. Esthajnal 2010. május 14. 11:07
  „Kit érdekel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jogcím nélkül használt autót lefoglalhatják

Magyarország útjain egyre sűrűbben látunk külföldi rendszámú, de magyar állampolgár által vezetett… Tovább olvasom