Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Szombati havazás: útzárak, torlaszok

Hófúvások várhatók szombat éjszaka a megyében az erősödő széllökések miatt. A meteorológiai szolgálat 50 km/órás széllökést regisztrált.

Erősödik a szél

22.30 - Sopronban folyamatosan erősödik az északnyugati szél, nemrég 12.7 m/s-os (közel 50 km/h) széllökést regisztráltunk. Még havazik Győrben és Sopronban is, de az intenzitás jelentősen gyengült.

Péren a hófúvás átmenetileg megállt, Sopronban az elmúlt óra folyamán erősödött.

A havazás helyét tehát egyre inkább a hófúvás veszi át, melyre *narancs fokozatú riasztást* adott ki a Nyugat-Dunántúli régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Éjjel a széllökések elérhetik a 60-70 km/h-s sebességet, mely erős hófúvást fog okozni - tudtuk meg Kiss Márton állomásvezetőtől (Meteorológiai Állomás Sopron).

20.35 - Nincsenek járhatatlan utak Vas megyében - közölte a Magyar Közút Kht. nyugat-dunántúli regionális ügyelete szombat este az MTI-vel.

Az egyre erősödő északi szél miatt az éjszaka hóátfúvásokra is számítani kell, eddig 10-15 centiméternyi hó hullott a megyében.

Balesetekről, újabb elakadt járművekről egyelőre nem érkezett jelzés, de a kamionparkolók megteltek.

19.15 - A legfrisebb adatok: az esti 7 órás méréskor az Országos Meteorológiai Szolgálat állomásain a következő a helyzet: Győr-Péren a hóréteg 7 cm, Sopron-Kurucdomb állomáson 10 cm.

A hőmérséklet továbbra is jóval fagypont alatt van, értéke -7.1 és -8.4 fok között változott a megyében.

Az északi szél fokozatosan erősödik. Sopronban már gyengült a havazás intenzitása, onnét már csak gyenge havazást jelentettek, míg Péren még közepes intenzitással havazik, ehhez itt hófúvás is társul 17 óra óta - tudtuk meg a Kiss Márton állomásvezetőtől (Meteorológiai Állomás Sopron).

Útzár a 82-esen

19.12 - A 82-es főúton, Bakonypéterd és Veszprémvarsány között lezárták az utat hóátfúvás miatt. 

19.10 - Hófúvás jön

Hófúvások várhatók szombat éjszaka Győr-Moson-Sopron megyében az erősödő széllökések miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Észak-dunántúli Regionális Főmérnöksége az MTI-t.

Az autósoknak síkos utakra kell számítaniuk, mivel a nagy hidegben a burkolatra kiszórt só nem fejti ki olvasztó hatását. A főutak és a mellékutak is havasak - mondta Juhász Judit ügyeletvezető.

Főként a Bakony felé vezető utak emelkedő szakaszain lehetnek gondok, ahova már a nap folyamán több teherautó nem tudott felkapaszkodni. Győr és Mosonmagyaróvár térségében mintegy öt centiméteres hó hullott a kora esti órákig, ennél vastagabb a hótakaró a Vas és Veszprém megyével szomszédos Győr megyei területeken. Járhatatlan utak azonban egyelőre nincsenek Győr megyében.

rendőr tereli vissza az autósokat a jobb oldalsó sávba az M70-es autóuton mert két kamion és egy személyautó ütközött a Letenyéhez közeli 5-ös kilométernél. Az autósok mindkét sávot elfoglalták az el
Rendőr tereli vissza az autósokat a jobb oldalsó sávba az M70-es autóuton  mert két kamion és egy személyautó ütközött a Letenyéhez közeli 5-ös kilométernél. Az autósok mindkét sávot elfoglalták az előbbrejutás reményében. A térségben délelőtt folyamán közel 25 cm hó hullott. Másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a dél-dunántúli régióra, mert egyes helyeken néhány óra alatt 5 centiméternél több friss hó várható. MTI Fotó: Varga György


Elmaradt a Sopron meccse

Információink szerint a Sopron elindult szombat esti mérkőzésének helyszínére, de a nagy hóesés miatt visszafordult

A nagy havazás miatt szombaton elmaradt a Vasas-Csata-MKB-Euroleasing Sopron mérkőzés a női kosárlabda-élvonal 13. fordulójában.

Információink szerint a Sopron elindult aktuális mérkőzésének helyszínére, de a nagy hóesés miatt visszafordult.

A mérkőzés szombat este fél 7-kor kezdődött volna

18.25 - Csaknem országszerte fennakadásokat okoz a hóesés szombat este

A Dunántúlon reggel óta havazik. A Balatontól délre eső területeken, a Bakonyban, Vas és Zala megyében 10-15 centi hó hullott. A havazás már átterjedt a Dunától keletre eső területekre is: Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar megye kivételével mindenütt havazik.

A frissen behavazott területeken a takarítás ellenére havas, hókásás az úthálózat, nagyon nehezen lehet közlekedni.

Járhatatlan út még nincs, de a rendőrök rövidesen lezárják az autók elől Fejér megyében, az Adony és Perkáta közötti összekötő utat - közölte szombat este honlapján az Útinform.

Körmend környékén a legtöbb főúton akadozik a közlekedés. A kamionparkolók megteltek, de ahol még van hely, oda rendőrök terelik a forgalmat.

Elakadt kamionok akadályozzák a közlekedést az M0-s autóútón, az M5-ös autópálya felé vezető oldal 3-as km-énél, a bevásárlóközpontnál, az M1-es autópálya felé vezető oldal 10-es km-énél, a diósdi emelkedőnél.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán Bicske után, a 34-es, a 48-as és az 53-as km-nél baleset miatt akadozik az előrejutás, a tatabányai szakasz 56-os km-énél egy szalagkorlátnak csúszott kamion foglalja el a leálló sávot.

Az M7-es autópályán a főváros irányában az érdi emelkedőn (21 km) a havas burkolaton kamionok akadtak el, a 17-es km-nél egy kamion és egy személyautó futott egymásnak, sávlezárás lassítja a haladást,
A 74-es főúton Vasvár előtt a havas burkolaton újabb nyolc kamion akadt el.
A 83-as főúton a győrszemerei emelkedőnél is elakadt kamionok képeznek akadályt.

Az M70-es autóúton, a tornyiszentmiklósi határ felé vezető oldal 9-es km-énél két személyautó csúszott egymásnak. Letenye és Muraszemenye között csak egy sáv járható.

Országszerte többfelé késnek a vonatok, a Ferihegyi repülőtérre késve érkeznek, és késve indulnak a gépek.

Budapesten is lelassult a közlekedés, a BKV hegyi járatai többnyire rövidített úton közlekednek.

Hójelentés


17.25 - Az idokep.hu legfrissebb adatai szerint Sopronban 10, Lövőn 5, Ivánban 5, Beledben 3, Rábapordányban 3, Győrben 3, Écsen 4 centiméter hó esett.

16.45 - A győri vasút pályaudvarra 20 perces késéssel érkeznek a Budapest felől közlekedő vonatok.

16.40 - Jelentősen lelassult a közlekedés a Dunántúlon a havazás miatt, elakadt járművek akadályozzák a közlekedést. Az előrejelzés szerint hófúvás jöhet. Tájékozódjon mielőtt utnak indul.

A Dunántúlon reggel óta mindenhol havazik. A Balatontól délre eső területeken 10 centi hó hullott, a Bakonyban, Vas és Zala megyében 6-8 centi a friss hó vastagsága. A Duna mentén is 1-2 centi hó esett. A havazás már átterjedt a Dunától keletre eső területekre: esik Bács-Kiskun és Csongrád megye nagy részén - közölte az Útinform szombat délután a honlapján.


Behavazott az M1-esen is - mobiltelefonos felvétel. Munkatársaink jelentése szerint több helyen is autók és kamionok vesztegelnek az út szélén.


Kamionok Győrszemerénél

A frissen behavazott területeken az úttakarítás ellenére havas, hókásás az úthálózat, nehezen lehet közlekedni.

A 74-es főúton Vasvár belterületén három elakadt kamion mentését végzik. Csak a személygépkocsikat engedik tovább. Vasvár előtt a havas burkolaton újabb nyolc kamion akadt el.

A 83-as főúton a győrszemerei emelkedőnél elakadtak a kamionok, áll a forgalom.

A 86-os főúton Szombathelyen egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A 71-es km-nél csak egy sáv járható.

Az M1-es és az M7-es autópálya, továbbá az M0-s autóút teljes szakasza szintén havas, latyakos, jelentősen lelassult a közlekedés. Az M7-es autópályán az érdi emelkedőn Budapest felé a kamionok elakadtak.
A sűrű havazásban romlottak a látási viszonyok is. 

5 centi hó esett

Szombat, 16.00 - A megyében -7.0 (Győr-Likócs) és -8.7 (Sopron-Kurucdomb) között változik a hőmérséklet. Az északi szél még mindenütt mérsékelt.

Sopronban 8:45 óra óta, Győrben 12:21 óra óta közepes intenzitással havazik. 12:40-kor Győr-Pér állomáson 2 cm, Sopron-Kurucdombon 4 cm volt a hóréteg.
 
A friss hó mennyisége azóta 3-5 cm, legtöbb Sopron környékén - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kiss Márton, állomásvezető (Meteorológiai Állomás Sopron).

Rendőr helyszínel, és tűzoltók dolgoznak az M70-es autóúton Letenyéhez közeli 9-es kilométerénél ahol hárman megsérültek, amikor összeütközött egy román és egy magyar rendszámú személygépkocsi. Másod
Rendőr helyszínel, és tűzoltók dolgoznak az M70-es autóúton Letenyéhez közeli 9-es kilométerénél  ahol hárman megsérültek, amikor összeütközött egy román és egy magyar rendszámú személygépkocsi. Másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a dél-dunántúli régióra, mert egyes helyeken néhány óra alatt 5 centiméternél több friss hó várható. MTI Fotó: Varga György


Útállapotok délután

A Dunántúlon reggel óta mindenhol havazik. A Balatontól délre eső területeken 10 cm-nyi hó hullott, a Bakonyban, Vas és Zala megyében 6-8 cm-nyi a friss hó vastagsága. A Duna mentén is 1-2 cm-nyi az új hó.

A frissen behavazott területeken az úttakarítás ellenére havas, hókásás az úthálózat, nehezen lehet közlekedni.

Az M1-es és az M7-es autópálya, továbbá az M0-s autóút teljes szakasza szintén havas, latyakos, jelentősen lelassult a közlekedés. A sűrű havazásban romlottak a látási viszonyok is.

Korábban

A 85-ös főúton Kapuvár és Győr között lassan - 60-70km/óra - halad a forgalom. Az út havas, foltokban nedves.

Ön mit tapasztalt? - Írja meg vagy küldjön fotót: tudosito@kisalfold.hu

Az intenzív nyugat-dunántúli havazás következtében Zala megyében a 86-os főúton korlátozták a kamionok közlekedését. Rédics és Körmend között a 75-ös, a 74-es és 76-os főút útvonalra terelik a tehergépkocsi forgalmat. A Magyar Közút célgépei Rédics és Zalalövő között megkezdték a kritikus emelkedős szakaszok tisztítását.

A 86-os főúton Szombathelyen egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A helyszínelés idején a 71-es km-nél csak egy sáv járható.


Másodfokú riasztást adtak ki a Dél-Dunántúlra

Másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombat délelőtt a dél-dunántúli régióra, mert egyes helyeken néhány óra alatt 5 centiméternél több friss hó várható.

Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint a Nyugat-Dunántúlon, illetve Közép-Magyarországon 2 centimétert meghaladó mennyiségű friss hó eshet, ezért a két régióban egyelőre elsőfokú riasztás van érvényben. A szolgálat előrejelzése szerint szombaton országszerte kell havazásra számítani, a szél többfelé megélénkül vagy megerősödik, ami hófúvást okozhat. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 milliméter) csapadék az ország területének 60 százalékán valószínű.

Autók haladnak az M7-es autópályán Nagykanizsán a sűrű hóesésben, ahol a délelőtt folyamán közel 10 cm hullott. Másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat
Autók haladnak az M7-es autópályán Nagykanizsán a sűrű hóesésben, ahol a délelőtt folyamán közel 10 cm hullott. Másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a dél-dunántúli régióra, mert egyes helyeken néhány óra alatt 5 centiméternél több friss hó várható. MTI Fotó: Varga György


Megyénkben több helyén havazik

Az ország nyugati részén Körmend, Lenti és Nagyatád térségében havazik.

Szállingózik a hó Ajka, Nagykanizsa, délen Szentlőrinc térségében, továbbá Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye nagy részén, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Tiszafüred környékén. A csapadékos területeken hókásás, latyakos az úthálózat.

A mellékutak Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – a korábbi havazás nyomán - letaposott hótól csúszósak.

A látási viszonyok jók, párásságra csupán Vas, Zala, Veszprém, Komárom –Esztergom megyében, valamint Gyöngyös, Jászberény, Szikszó, Debrecen és Vásárosnamény környékén kell számítani.


Az autósok tájékozódjanak az útviszonyokról, mielőtt elindulnak és lehetőség szerint a főutakon közlekedjenek - hívta fel a figyelmet a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője szombaton az MTI-vel. Ajánlott kifogástalan műszaki állapotú és téligumival felszerelt járművel útnak indulni és az autóban legyen hólánc, lapát és homok is. Aki gyermekekkel indul útnak, ne feledkezzen meg takaróról, meleg teáról - olvasható Dobson Tibor közleményében.

Az út lefagyása a járműből nem mindig észlelhető, ezért ennek figyelembevételével kell a sebességet megválasztani. Dobson Tibor közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy a hókotró mögött síkos az út, mert a só olvasztó hatása nem azonnali. Ezért nagyon fontos, hogy ha az autós sárga villogóval felszerelt gépeket lát az  úton, fokozatosan vegye vissza a sebességet, nehogy rácsússzon a jármű a munkagépre. A szóvivő arra kérte az autósokat, hogy kezdődő hófúvás, intenzív havazás esetén az autós a legközelebbi lakott hely  elérésekor helyezze biztonságba a gépkocsit, és várja meg, amíg az  út ismét járható lesz.
Időjárás előrejelzés - Hófúvás is jöhet (Forrás: koponyeg.hu)

Szombaton zord hidegre ébredtünk: országszerte -10 és -20 fok közé csökken a hőmérséklet. Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet és a délelőtt folyamán havazás kezdődik.

Napközben a havazás átterjed az ország többi területére is. Az ország nagy részén 3 és 10cm közötti friss hó hullhat, de néhol - főleg délnyugaton - 10-15cm-t meghaladó friss hóréteg kialakulása sem kizárt. A déli óráktól megerősödik, néhol viharossá fokozódik eleinte a keleti, északkeleti, később az északnyugati szél, így hófúvások is kialakulhatnak.Egész nap fagyni fog, délután mindössze -4 és -8 fok között alakul a hőmérséklet. A közlekedés időjárási feltételei jelentősen romlanak, napközben egyre többfelé téli útviszonyokra, havas, síkos utakra, hóátfúvásokra kell számítani. Főleg délnyugaton csak az induljon útnak, akinek feltétlenül muszáj.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. Truder 2009. december 20. 19:58
  „Mi jól tudtunk haladni ma. Több úton is jártunk a megyében, délelőtt még nem volt mindenütt letolva a hó,(a városban sem!) sok helyen átfúvások voltak, de délutánra, estére jól lehetett közlekedni.
  Én nem azért nem száguldozom a jégbordás, havas úton 80-al, mert nem bízom a kocsimban, meg magamban, hanem nem bízok a szembe jövőben, a kocsijában. Nem tudom, van e téli gumija, hogyan reagál, ha éppen megcsúszik...stb. Ja, és imádom, mikor egy ökölnyi kis lyukon leseget, mert még annyi esze sincs, hogy letakarítsa a havat a kocsijáról. Már annak is örülök, ha van világítása...”
 • 74. 120L 2009. december 20. 18:16
  „Hóban a faros az igazi !!!”
 • 73. VargaP 2009. december 20. 04:58
  „T. Skip!
  azért, mert hull a hó és Kovács B fázik”
 • 72. omarhulm 2009. december 19. 23:29
  „A pannonhalmi polgármestertől szeretném kérdezni -már ha olvassa ezt- melyik évben takaríttatja le a Mátyás király utcát? Buszok járnak rajta, keskeny, beláthatatlan kanyar is van, lejtős is, mégis senki nem foglalkozik vele. Az egyel lejjeb lévő utcát bezzeg sózzák ha kell-ha nem.”
 • 71. Skip 2009. december 19. 23:24
  „Szabadhegy utcáin még mindig nem járt egy hótoló sem... Mire várnak vajon? és mire készültek fel az ősszel? Megírták a szöveget előre, hogy aki teheti maradjon otthon?”
 • 70. tricse 2009. december 19. 23:18
  „Most jöttünk meg Pannonhalmáról--Győrben jött szembe egy hókotró--az utak minősíthetetlenek,bár járhatóak!
  Felkészültek jó áron! Mire?”
 • 69. omarhulm 2009. december 19. 23:05
  „Én meg most értem haza a munkából és jelentem a 81-es út-T.tava-Pázmándfalu-Táp útvonalon takarították a havat oda-vissza is.”
 • 68. Nahááát 2009. december 19. 22:13
  „Semmi bajom azokkal, akik esetleg nem érzik "stabilan" magukat, ha havasak az utak, de könyörgöm, akkor miért kell mindenkinek az autópályán, a belső sávban haladni. 50-60 km/h között? Most értem haza Bécsből, az autósok 90%-a egymás seggében 50 km/h-val cammog a belső sávban, két másodpercenként rálépve a fékre. Aki haladni akar, a szélső sávban kénytelen előzni. Vicc.”
 • 67. humer 2009. december 19. 22:05
  „Holnap már jó könnyű lesz autózni: a profik mind az árokban lesznek, a nyuszik meg nem mernek kimenni.”
 • 66. igazmondó 2009. december 19. 22:01
  „Mégegyszer mondom, nem kell gyorsan hajtani. Nem kell túllépni a megengedett tempót. De ha 99-en tudnak menni 40-et, akkor mélrt van egy, aki csak 25-öt megy? Megmondom miért.
  Vagy baszott téligumit rakni, ezesetben dögöljön meg.
  Vagy egyszerűen fél. Ezesetben maradjon otthon. Néha magukba szállhatnának az ilyenek, hogy nem ő az ügyes vezető, a mellette elhaladó 50 ember meg mind fittipaldi, hanem ő a tetü.”
 • 65. Prérifarkas 2009. december 19. 21:52
  „humer
  Igazad van és nyilvánvaló ha nincs rá ésszerű lehetőség be kell állni a sorba és haladni okosan.
  No de ha magamba haladok akkor az már had legyen az én gondom, ha lesz............
  Különbem pedig mindenkinek jó utat, hazaérkezést egészségben.
  Békés Karácsonyt Mindenkinek!”
 • 64. humer 2009. december 19. 21:17
  „Én éppen most haladtam a Szigetköz felől: havas út mindenhol, 40-50-es tempó végig. Össze is állt egy jókora konvoj megfelelő távolságokra. No egy alantabb levő hozzászólóhoz hasonlóan valaki 70-nel előzni kezdi a sort valamelyik faluban dudálva, persze jönnek szemből is. No én azonnal elvettem a gázt, mert tudtam, hoyg gond lesz és tényleg alig bírt visszasorolni, meg is dobta a kocsiját a bordás lefagyás.
  Az árkádnál meg vagy 30-cal lehetett venni a körforgalmat, mert fel van az egész sózva és olyan az úttest mint egy három napos angolna. (Egy X5-ös nem is bírta bevenni a kanyart, elhúzott egyenesen keresztbe a 4 sávon keresztül)

  No a fittipaldiknak itt látom nagy az arcocskájuk, de azt azért el lehet mondani, hogy nem azért kell iylen úton 40-nel menni, mert a kocsi nem bír többet, hanem azért mert nem látod a hóesésben, hogy mi van az úton: métereken belül megváltozhat az útminőség. A kátyúk még ott vannak, ahol tegnap is, esetleg megolvad, vagy lefagy valami, mert pont kimaradt 3 méter a sózásból ...”
 • 63. Gab2000 2009. december 19. 21:01
  „Most értem haza melóból na az a baj amit Tonxy írt , még az akarat sem volt meg az utak letisztítására.

  Remélem reggelre letolják, mert ha nem akkor szerintem lesz népharag, de már megszokhattuk, hogy majd kimagyarázzák.

  Gondolom most az a szöveg lesz hogy napközben a sok autóstól nem tudtak takarítani az utakon és éjjel könnyebb mert nincs forgalom.”
 • 62. Tonxy 2009. december 19. 20:41
  „cseri83: ott sóznak takarítanak megpróbálják tisztán tartani az utakat kisebb nagyobb sikerrel, itt meg egész nap nem történik semmi.”
 • 61. cseri83 2009. december 19. 20:36
  „Ma autóztam Németországba és Ausztriába autópályán; sóztak, takarítottak, mégis havas volt az út. Itthon is ez van, nem kell mindig a nyugatot dicsőíteni, ha esik a hó, akkor ott sem képesek csodákra!”
 • 60. pancser 2009. december 19. 20:10
  „Igen át kell csak lépni a magyar határt, mindjárt tudjuk, hol van Magyarország, még tájékoztató tábla sem kell. Balkán kezdődik Hegyeshalomnál a kosz, rossz, takarítatlan utak, stb. Ilyen semmi hótól bénul az ország? Volt kis városunkban egy ember, aki azt mondta azért nem takaríttat, mert úgy is elolvad. Ma magas beosztása van az egyik minisztériumban. Ez a jövő, olcsó és természebarát.”
 • 59. Tonxy 2009. december 19. 19:51
  „Nem azért kiálltanak hótolóért az emberek mert akkora hó van hanem mert a városüzemeltetők minden évben nagy büszkén verik a mellüket hogy jöhet a tél mert mi felkészültünk. Igen felkészültek kocsikat lezsirozták garázskulcsot eldobták messzire és mindegyik kikapcsolta a telefonját és még az összes ablakot lefalazták nehogy megpillantsák a havat.
  Menny ki a határ felé Sopronnál míg Magyarországon 3-4cm hó van és 30-40-el lehet haladni ha lehet addig 300m arrébb ami teljesen más sokkal zordabb éghajlati zónába tartozik már legalább letolták a havat és helyenként látszott hogy használtak sót is, és érdekes módon lehetett haladni is, pedig ugyanaz a kocsisor ment itt is meg ott is. Hazafelé jövet jött szembe a hótoló szerencsére leengedett lapáttal. A városban viszont továbbra sem láttam egyetlen egyet sem. Ja és a telephelyük felé is elmentem egy éppencsak letolt útszakasz jelölte azt hogy esetleg arra lehetnek a munkagépek.”
 • 58. csonti0913 2009. december 19. 19:39
  „a vicc szerint ilyenkor a legjobb autózni! a mazsolák a garázsban a profik meg az árokban! az viszont sajnos igaz hogy ausztriában sokkal rugalmasabban tisztítják az utakat. meg minden út mellett van fényvisszaverő oszlop. itt meg a fertő-parti úton nem látni hogy hol a padka.de legalább a síkos útra figyelmeztető táblák kinn vannak. (egész évben)”
 • 57. Truder 2009. december 19. 19:38
  „Én meg Bahamákon vagyok, itt sincs semmi fennakadás!!! :)))
  Nem értem mért kell összehasonlítani Németországgal,Ausztriával a mi kis hazánkat, semmi értelme.”
 • 56. Prérifarkas 2009. december 19. 19:19
  „Na az a hó 1 nap alatt 1 méter Lettországba.......most mondja HírTv
  Az már valami nem ám 5 cm aztán befosás minden szinten 3 napig............mert karácsonyra ez már nem lesz meg.”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Dávid ajándékozott - Galéria

Fekete Dávid és kedvese Laura, Győrben a Vasvári Pál úti gyermekotthonba vitt ajándékot szombaton. Tovább olvasom