Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szolgáló hivatal és következetes hatóság

Ügyfélbarát hivatalt és következetesen eljáró, szigorú hatóságot szeretne Pintér Csaba, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának nemrégiben kinevezett új igazgatója.

Áprilistól Pintér Csabát nevezték ki a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetőjévé. Az új igazgató pályáját a szombathelyi erdőgazdaságnál kerületvezető erdészként kezdte, majd 1997-től a megyei földművelésügyi hivatal, idén januártól a megyei kormányhivatal vadászati és halászati osztályának vezetőjeként tevékenykedett, amit a jövőben is irányítani fog. Jól ismeri a vidéki emberek gondjait.

– Ügyfélbarát, szolgáltató és szolgálatkész hivatalként és következetesen eljáró, szigorú hatóságként is számos fontos feladatot kell ellátnunk. Igazgatóságunkon két osztály működik, a földművelésügyi osztály igazgatási feladatait – irányításom mellett – továbbra is Lillik Mária igazgatóhelyettes végzi.

Jelenlegi legfontosabb feladatuk az egységes kérelmek – területalapú támogatások – elektronikus benyújtása a falugazdász-hálózat segítségével. Emellett vége felé jár a gázolaj jövedéki adó visszaigényléséhez szükséges igazolások intézése. Az osztály hatósági feladatai közé tartozik a családi gazdaságok és az őstermelői igazolványok nyilvántartása is – nyilatkozta lapunknak Pintér Csaba.

– Igazgatóságunk hatósági teendői többségében a vadászati és halászati osztályt érintik. Az éves vadgazdálkodási terveket már jóváhagytuk, amelyekben irányelvként a felszaporodott nagyvadállomány létszámának, így elsősorban a mezőgazdálkodók vadkárainak csökkentésére törekedtünk.

Gyakori a vad- és halvédelmi, vad- és halgazdálkodási bírságok kivetése, a vadász-, horgász- és halászjegyek visszavonása. Többször kell eljárnunk olyanokkal szemben, akik megsértve a törvényeket, engedély nélkül vadásznak, horgásznak vagy halásznak, illetve megsértik a kifogható halak méretkorlátozási tilalmát vagy az engedélyezett horgászeszközök számát.

Mivel a megye a határon túlról érkező vadászok egyik kedvelt területe, ezzel kapcsolatban Pintér Csaba örömmel hangsúlyozta, hogy folyamatosan nő a külföldieknek kiadott vadászati engedélyek száma, amire a most kezdődő őzbakidényben fokozottan számítanak, miként a megnövekvő trófeabírálati feladatokra is.

– Panaszra nincs okunk, hiszen rendszeresen és szép számmal érkeznek hozzánk osztrák, szlovák, német és olasz bérvadászok, de engedélyeztünk vadászatot Oroszországból, Kanadából, az Egyesült Államokból, sőt, még Indiából érkezőknek is. A horgászattal, halászattal kapcsolatos egyik időszerű feladatunkat a Marcal problémája adja, ahol jelenleg is a tavalyi vörösiszap-szennyezés miatt halászati tilalom van érvényben.

A folyó újjászületésre vár, amihez igazgatóságunk is megoldásokat keres – hangsúlyozta Pintér Csaba igazgató.

Pintér Csaba, a földművelésügyi igazgatóság új vezetője. Fotó: B. A.
Pintér Csaba, a földművelésügyi igazgatóság új vezetője. Fotó: B. A.

Olvasóink írták

  • 1. verembele 2011. április 15. 16:08
    „Tisztelettel: Új Főnök: üzenem hajrá.........
    Továbbá olvasva a cikket, felmerült bennem a mai turisztika állapota (idézet a cikkből): "Mivel a megye a határon túlról érkező vadászok egyik kedvelt területe, ezzel kapcsolatban Pintér Csaba örömmel hangsúlyozta, hogy folyamatosan nő a külföldieknek kiadott vadászati engedélyek száma" Hajrá.... És kire vadásznak a külföldiek, ránk?
    Közeli helyeken, mondjuk úgy Bakony, alig lehet túrázni szegény Magyar Honfitársamnak, mert szinte mindenhol kerítésbe ütközik. Netalántán hétvégén kiruccannál egy kis esti sétára, a széjjel taposott és szemetelt utakon kívül már nincs felfedezni való utad, kerítés-kerítés-kerítés, ahol vadásznak. Mi fedezzük fel és vadásszunk náluk. Remélem hasznot is hoznak és nem csak kárt csinálnak.
    Üdv.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen család terrorizálja Fenyőfőt

A fenyőfőiek szerint gyakorlatilag egyetlen helyi család – időnként hozzácsapódó rokonaival, ismerőseivel – "terrorizálja" a falut. Tovább olvasom