Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Szociális intézmények kaptak 1,2 millió forint támogatást

Hat megyei önkormányzati fenntartású szociális intézmény részére – összesen – közel 1,2 millió forint alapítványi támogatást adtak át november 21-én Győrött, a Megyeházán. A támogatásokat Harcsás Judit, a Napra-forgó Közalapítvány Kuratóriumának elnöke és Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, a Kuratórium tagja nyújtotta át az intézményvezetőknek...

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001 decemberében döntött a Napra-forgó Közalapítvány létrehozásáról. A közalapítvány célja, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szakosított szociális ellátást biztosító intézményeiben lakók élet- és komfortkörülményeit, az ellátás feltételrendszereit javítsa, az ott hivatásszerűen munkát vállalók munkakörülményeit segítse. Az intézményeket immár hatodik éve támogató közalapítvány Kuratóriuma az idén ünnepélyes keretek között nyújtotta át a támogatásokat, a nyilvánosság bevonásával.
Harcsás Judit elmondta: megtiszteltetésnek tartja, hogy aktívan részt vehet az alapítvány munkájában. Tudja, hogy a most jelképesen átnyújtott összegek nem túl nagyok, de fontos és szép dolog megtalálni azt a helyet, ahol az ember a legtöbbet teheti. Nemes gesztus arról gondolkodni és azért dolgozni, hogyan tudunk másokon segíteni, még akkor is, ha ez cseppnek tűnik a tengerben. Kara Ákos alelnök, a Kuratórium tagja örömtelinek tartja azt a tényt, hogy az Alapítvány a mai napig be tudja tölteni azt a küldetést, amelyre 2001-beni megalakulásakor vállalkozott. Az alelnök egyúttal megköszönte Firtl Mátyásnak, az Alapítvány első kuratóriumi elnökének (ma a Kuratórium tagja) azt a munkát, amivel éveken keresztül segített és segít ma is a kitűzött célok megvalósításában. A támogatásokat átvevő intézményvezetők nevében Makra Ottó, a táplánypusztai mentálhigiénés otthon vezetője mondott köszönetet.

A Kuratórium döntése értelmében az alábbiak szerint részesülnek támogatásban az intézmények.

Idősek Otthona (Jobaháza) 200.000 Ft – a mentálhigiénés csoport munkájához számítógépre (nyomtatóval, szoftverrel), az intézmény rendezvényein, foglalkozásain résztvevő gondozottak számára vezeték nélküli mikrofonra.

Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona (Pásztori) 200.000 Ft – az elhasználódott étkezői asztalok és székek kicserélésére.

Időskorúak Otthonának (Nagylózs) 200.000 Ft – a foglalkoztató helyiség berendezéséhez székek, asztalok és egy komód vásárlására.

Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye (Koroncó-Zöldmajor) 190.000 Ft – a közösségi helyiségekben az elhasználódott szórakoztatóelektronikai berendezések (televízió, videó, DVD) cseréjére, parabola antenna-rendszer kiépítésre, előfizetésére, valamint társasjátékok, könyvek, és filmek vásárlására.

Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon (Táplánypuszta) 200.000 Ft – mosható paplan, paplanhuzat, lepedő, törülköző vásárlására a gondozottaknak.

Fogyatékos Gyermekek Otthona (Sopron) 200.000 Ft – az új érzékelő-relaxáló szoba berendezéséhez lámpák, zenélő szőnyeg, ülőelemek, textíliák, automata diavetítő vásárlására.

(Összeállította: Csala Krisztina, a Napra-forgó Közalapítvány titkára)

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2007. november 25. 09:29
    „Ismét hallani az élő elesettek védőszentjéről, Harcsás Judit újságiró azaz könyv író áldásos tevékenységéről! Sőt mitöbb "Közalapitvány" elnöke is! Ezért külön megtiszteletetés is jár neki ! Többek közt én is ezúton fejezem ki és gratulálok az önzetlen munkájához!
    Viszont azon csodálkozom, hogy valamelyik nyálverő politikus nem villogott e "jotétemények átadásánál"! Talán nem volt ráérő fotóriporter?
    Viszont a mindszentpusztai autista otthonnál verték a nyálukat! Presze azóta már lehet, hogy a nyulak és a kecskék is megdöglöttek!
    Ugyan is nincs sajtó hír afelől, hogy, hogyan működik a pénzhiánnyal küszködő önellátásra törekvő "Autista ottnon"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk: újra járnak a vonatok

Győr 12.09 - Véget ért a sztrájk, egy tehervonat az első amely megérkezett a győri vasútállomásra.… Tovább olvasom