Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Szobrot állítottak a szent pápának Győrben - Olvasónk fotójával

Felszentelték Szent II. János Pál pápa bronzból készült szobrát vasárnap Győrben, a Szentlélek-templom előtti téren a templom alapkőletételének 30. évfordulója alkalmából.
Az egész alakos szobrot Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa szentelte fel, majd átadta Ferenc pápa apostoli áldását a szobor felállításában nagy szerepet vállaló Vill-Korr Hungária Kft. vezetőjének, Gasztonyi Lászlónak és családjának.

A mecénások ezután a szobor kicsinyített mását adták át az apostoli nunciusnak és a Szentlélek-plébánia vezetőjének, Benkovich Ferenc pápai prelátusnak.

Gasztonyi László az esemény után az MTI-nek elmondta, hogy Szent II. János Pál pápa szobra 20 millió forintból készült el. Szent László, valamint két boldog Apor Vilmos szobor után ez a negyedik győri köztéri alkotás, amelynek felállítását segítették.


Fotó: Csáp Péter (Tudósító)
Fotó: Csáp Péter (Tudósító)

A mostani szobor felállítását egyrészt azért támogatta, mert a szentatya 1996. szeptember 6-i győri szentmiséjéhez az ő cége állította fel a szertartásnak helyet adó emelvényt és sátrat, emellett mélyen megérintette "hihetetlenül egyszerű és nagyszerű személyisége".

A 2005-ben elhunyt szentatyát a kezében pápai kereszttel ábrázoló szobrot Páljános Ervin szobrászművész készítette a plébániavezető kezdeményezésére, felállítását az egyházközség alapítványa is támogatta.

Szent II. János Pál pápa győri látogatásának emlékét a szobron kívül egy emlékkereszt, két emléktábla és egy róla elnevezett belvárosi tér őrzi.

A Vill-Korr Hungária Kft. villamoshálózatok építésével, felújításával, villanyszereléssel és díszkivilágítások kiépítésével foglalkozik. Az 1990-ben alapított családi vállalkozás ma több mint 130 embert foglalkoztat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi elismerést zsebelt be a győri Öt Templom Fesztivál

A győri Öt Templom Fesztivál több száz európai pályázó közül elnyerte az "Európa a fesztiválokért, a… Tovább olvasom