Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szlovákiából jönnek át a tolvajok?

Győr - A Győri Rendőrkapitányság a magyar–szlovák határ túloldalán zálogházakat és internetes hirdetéseket ellenőriz a szlovák kollégákkal, miután felmerült a gyanú, hogy a győri autófeltörések szálai Pozsonyba, illetve Dunaszerdahelyre vezetnek – értesült a Kisalföld.
Elszenvedői és nem elkövetői a magyarok a határ menti bűnözésnek

Alig néhány hete írtuk meg, hogy új vadászterületen, a győri mélygarázsokban szerzik zsákmányaikat a bűnözők.
Február közepe óta 15 ilyen bűncselekmény történt a városban, a tolvajok vittek laptopot, navigációs berendezést, értékpapírokat.
Újabban a garázsok tárolóit is dézsmálják.

A bűnözők hamar felismerték: a lakótömbök alatti mélygarázsokban mint magánterületeken nem akciózhat a rendőrség úgy, ahogy a közterületen, így nem igazán kell tartaniuk a lebukástól.

Emellett a lakók is figyelmetlenebbek, azt gondolják, a lakásuk alatti garázsban biztonságban van az autó és a benne lévő értékek.

„A tettesek zárfeltöréssel, zárfelfeszítéssel nyitották ki az autókat, de ahol ez nem vezetett eredményre, betörték az ablakot" – mondta el a Kisalföldnek május 16-án Reinhoffer Csaba alezredes, a győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője. Hozzátette: külön gondot jelent, hogy néhány esetben a garázs-, illetve sorompónyitó távirányítót is elvitték a tolvajok. Volt olyan autó, amelyikben megtalálták a tartalék indítókulcsot. Szerencsére a járgányt nem vitték el.

A magyar (megyei) rendőröknek a szlovák kollégákkal kell együttműködniük, mert a bűnözők a gyanú szerint a határon túlról érkeznek. Fotó: Bertleff András
A magyar (megyei) rendőröknek a szlovák kollégákkal kell együttműködniük, mert a bűnözők a gyanú szerint a határon túlról érkeznek. Fotó: Bertleff András


A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány a schengeni csatlakozás utáni helyzetről is beszámolt. Szó volt természetesen az osztrákok félelméről a bűnözés átszivárgása kapcsán, ekkor hangzott el: úgy tűnik, épp fordított helyzet alakul ki, tehát elszenvedői és nem elkövetői a magyarok a határ menti bűnözésnek. A dandártábornok elmondta, felmerült a gyanú, hogy a győri autófeltörések mögött szlovákiai elkövetői csoport áll, éppen ezért a szomszédos országgal szoros együttműködést kell kialakítani.

Ezt Reinhoffer Csaba alezredes is megerősítette: pozsonyi és dunaszerdahelyi kollégákkal vették fel a kapcsolatot, s közösen ellenőrzik a határon túli zálogházakat, illetve internetes hirdetéseket. Könnyen kikövetkeztethető: azért, mert az eltűnt holmik ezeken a helyeken bukkantak fel.

A nyomozás érdekeire való tekintettel azonban ennél többet nem kíván egyelőre mondani egyik rendőrkapitányság sem, de Reinhoffer Csaba továbbra is arra figyelmeztet: „Kérjük a lakóházak közösségeit, legyenek óvatosak, s figyeljenek minden gyanús cselekedetre. Amennyiben idegeneket látnának a mélygarázsokban, jelentsék a rendőrségen, hogy az ügyelet azonnal indíthassa a járőröket. Emellett a lakások alatti garázsokban álló autóikban se hagyjanak értékeket. Mivel többlakásos épületekről van szó, családonként kisebb befektetés, így segíthet egy riasztó beépítése."

A rendőrségen a 112-es, illetve a 107-es segélyhívó számokon lehet bejelentést tenni.

Olvasóink írták

 • 4. Álmos 2008. június 20. 18:09
  „Köcsög tótok!”
 • 3. tatata 2008. június 17. 17:34
  „ebből is láccccik mennyire hatékony a mélységi felderités........”
 • 2. titus 2008. június 17. 16:43
  „Szerintem is!”
 • 1. matriné 2008. június 17. 08:03
  „Ugyan, kérem! Ezek csupán tanúlmány útra jönnek ide. Az Olasz, Angol és az Amerikai maffia után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánczos Gábor periratok nélkül

Győr–Körmend - Egyes sajtóorgánumok már fordulatról beszélnek a Tánczos-ügyben, tudomásunk… Tovább olvasom