Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Szlovákiában toboroznak munkásokat

A Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft. Szlovákiában toboroz munkásokat. A határ menti magyarok lakta falvakból ma heten állnak munkába a társaságnál.
A több mint száz település háztartásihulladék-szállítását végző Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft. Szlovákiában toboroz munkásokat, mivel bizonyos munkaterületeken – így például a gyűjtőautókon dolgozók körében – rendkívül nagy a munkaerő-vándorlás annak ellenére, hogy a szakképzetlen munkakört betöltő alkalmazottak 80–100 ezer forint közötti bruttó havibért kapnak. S mivel az évek óta tartó elvándorlást a különféle szociális juttatásokkal sem sikerült csökkenteni, ezért vállalkoztunk a szlovákiai toborzásra – közölte Tóth Sándorné, a társaság gazdasági igazgatóhelyettese.

Naponta járnak át

A szlovákiaiak a munkavállalási csereegyezmény keretében kaptak egy évre szóló munkavállalási engedélyt a társaságnál. A munkások naponta járnak majd át lakóhelyükről és nyolc órát dolgoznak ugyanúgy, mint magyarországi munkatársaik.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központon keresztül vették fel a kapcsolatot a pozsonyi munkaügyi szervezettel és Nagymegyer környékén hirdették meg az állásokat.
A szlovákiai munkaügyi szervezet húsz jelentkező közül választotta ki a Komszolnál dolgozókat, akik a munkába állást megelőzően munkavédelmi oktatáson vettek részt.

Horvátok is jöhetnek

A gazdasági igazgatóhelyettes elmondása szerint jelenleg még három betöltetlen hely van a gyűjtőautókon. Elképzelhető, hogy rövidesen két horvát állampolgár is dolgozik majd a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nél, velük folyamatban vannak a tárgyalások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száguldó legendák

Kedden második alkalommal rendezik meg Győrött magyarországi találkozójukat a legendás… Tovább olvasom