Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Szívvel szervezett gyűjtések

Győr-Moson-Sopron - Közeleg az adventi időszak. Az egyházak, karitatív szervezetek jótékonysági gyűjtéseket szerveznek, hogy ajándékokkal, élelmiszerrel, ruhaneművel, perselypénzzel tudják megörvendeztetni a rászorulókat.
A szegények javára rendeznek országos templomi gyűjtést november 25-én a vasárnapi szentmiséken.

A befolyt pénz 40 százalékával az egyházközségek plébániai Karitász-munkáját (például ruha- és ételosztás, beteglátogatás, időseknek és nagycsaládosoknak készített szeretetcsomagok, szeretetebédek) támogatják, tudtuk meg a győri püspökség sajtóreferensétől.


Tavaly 60 millió forint

J. Kovács Andrea lapunknak elmondta: a fennmaradó összeget az egyházmegyei Karitász-szervezetek, a katolikus egyházi szeretetszolgálat, valamint a Katolikus Karitász országos központja kapja. Tavaly 60 millió forint gyűlt össze erre a célra.


Sütemény és persely

A csornai evangélikus gyülekezetben is hamarosan meghirdetik a folyamatos süteménygyűjtést, amellyel – hagyományaiknak megfelelően – advent végén a győri szeretetotthon idős lakóinak kedveskednek. Tubán József lelkész megemlítette a Szent Lázár Lovagrenddel közös gyűjtésüket is, amelyet az egyik adventi vasárnapon tartanak. Csornán a templomban, Kapuváron az ökumenikus imaházban kihelyezett perselyekbe összegyűlt összeggel a fogyatékosgondozást támogatják.


Nyilas Misi-program

A pápai református egyházmegyében – ide tartoznak megyénk gyülekezetei is – a november 25-i istentiszteleteken hirdetik meg a gyűjtést a református egyház által Dunaharasztin fenntartott szellemi fogyatékosok intézete javára. Lentulai Attila esperes hangsúlyozta: a 120 fiatal ellátott számára csak természetbeni adományokat (lisztet, olajat, cukrot, más tartós élelmiszereket, esetleg ruhaneműt) várnak. A hagyományos Nyilas Misi-programhoz kapcsolódó adakozást advent 2. vasárnapján tartják. A befolyt perselypénzt idén a kárpátaljai gyerekek támogatására ajánlják fel.


„Cipősdoboz-akció"

Varga László Ottó, a soproni Bárka baptista gyülekezet pásztora érdeklődésünkre elmondta: idén is csatlakoztak a szeretetszolgálatuk által meghirdetett „cipősdoboz-akcióhoz". Vagyis üres dobozokba december 17-ig mindenféle ajándékot – játékot, iskolai és higiéniai eszközt, édességet – gyűjtenek, amelyet még karácsony előtt eljuttatnak a nehéz helyzetben lévőkhöz. Saját hagyományukat is folytatják: az ünnep táján ajándékokkal, verssel-énekkel örvendeztetik meg otthonaikban a gyülekezethez tartozó családokat.


Ajándékoznak a lovagok is

A Nemzetközi Szent György Lovagrend győri priorátusa sem tétlenkedik az adventben. Kovács Balázs megyei háznagy elmondta: ruha- és élelmiszer-adományaikat Győrött a Szent Erzsébet-templomban, illetve Dunaszerdahelyen adják át a nehéz helyzetben élőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két órára leállnak a buszok

Győr-Moson-Sopron - Megállapodott a Kisalföld Volán a munkabeszüntetést hirdető szakszervezettel a… Tovább olvasom