Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Szívesebben ingáznak a képviselők a Parlamentből

Ha a parlamenti menetrend azt nem indokolja, inkább az ingázást választja a megyei képviselők többsége Budapest és Győr-Moson-Sopron között. Az Országgyűlés Hivatala lakást vagy szállodai szobát bérel nekik szükség esetén.

Az Országgyűlés Hivatalának lakást vagy szállodai elhelyezést kell biztosítania a vidéki képviselők részére, havi 186 ezer 969 forintig. Az új törvény szerint a hivatal 35–50 négyzetméteres lakásait vehetik igénybe az érintettek vagy szállodában bérelnek nekik szobát. Na de melyikben? Azon hétvégi értesüléseket, miszerint az ötcsillagos La Meridien lehet a befutó, sajtóközleményben cáfolták. „Egyetlen szállodával sem született érvényes megállapodás a képviselők fővárosi elszállásolására" – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája.

„Hotelben biztosan nem alszom majd" – szögezte le a Kisalföld érdeklődésére Nagy István fideszes mosonmagyaróvári képviselő, aki második ciklusát kezdi a parlamentben. „Ahogy eddig is, ha tehetem, ingázom, s nem maradok Budapesten: ez persze majd a munkarendtől is függ. Eddig, ha mégis ott éjszakáztam, akkor gyermekeim mellett albérletben szálltam meg. Ha az Országgyűlés Hivatala egy kisebb lakást bérelne nekem, akkor mérlegelem, hogy éljek-e a lehetőséggel."

A győri Simon Róbert Balázs első ciklusát kezdi a parlamentben: „Mivel nincs fővárosi lakcímem, így ha szükséges, élni fogok az Országgyűlés Hivatala által kínált lehetőséggel. Az, hogy ez lakásbérlés vagy szállodai elhelyezés lesz, még nem tudom, kedden lehet egyeztetés a kérdésben."

„Ahogy eddig is, a minimális időt szeretném parlamenti munka után a fővárosban tölteni: a menetrendet még nem látom, de amikor csak lehet, ingázom majd" – Kara Ákos győri képviselőként ekként látja most a helyzetet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorostalálkozó Győrújbaráton

Az idei már a 12. jótékonysági motoros találkozó. Tovább olvasom